fredag 7 juli 2017

Girlboss


Netflix bestämde sig för att producera en säsong av Girlboss. Det har just lagts ned och jag tänkte kommentera den lite. Den handlar om en ganska ung tjej som har svårt att få jobb. Hon har väldigt kort stubin ibland och koncentrationen är också kort. Sophia Marlowe, som egentligen heter Sophia Amoruso, skapar ett företag som börjar på E-bay genom att sälja vintage, och ibland ändra på dem. Detta går bra men hon skapar sig fiender i vintagebranschen allt eftersom. Företaget blir dock stort och hon lanserar en egen hemsida där du kan handla direkt av henne.

Det här har hänt men Nasty Gal, som företaget heter, är inte längre Sophia Amorusos utan är sålt. Den händelsen spelade nog roll när serien lades ned. Det och att Sophia är en ganska osympatisk person. Alltså människor med ADHD är som alla andra och det är viktigt att komma ihåg det. Amoruso har diagnosen och har svårt med personalfrågor tydligen. En av orsakerna till att hon blev utköpt från sitt eget företag. Den hårdheten som Sophia visar kan vara bra men hon är så svår att tycka om och det är viktigt för en serie. Om huvudkaraktären inte fungerar då är det svårt att följa en serie.

Ska du se den här då? Nja, kanske men du får nog leva med tanken om en person som svär, skäller och beter sig allmänt otrevligt större delen av tiden. Jag tycker det är synd att de inte förvaltade seriens innehåll, om en tjej som klarar av att skapa ett miljondollarföretag är värt sin tid i etern, bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar