tisdag 5 juli 2016

Maleficent


Törnrosa berättad ur den onda fens synvinkel. Maleficent är en älva, eller fé, som bor bland alla andra magiska varelser i the Moors. De lever ett ganska gott liv när en ung pojke, Stefan, råkar ramla in i deras värld. Maleficent blir nyfiken och börjar prata med pojken. Trots att han är människa men ändå rätt lik henne. Åren går och Stefan blir ambitiös och arbetar åt kungen. Maleficent är the Moors beskyddare. När möjligheten att få kronan blir uppenbar för Stefan förråder han sin vän å det grymmaste.

Efter detta blir Maleficent grinig och elak mot andra. Så när Stefan, numera kung, ska döpa sin dotter Aurora kommer hon också dit och uttalar den förbannelse som ska slå in på flickans 16-årsdag. Nu visar det sig att Maleficent åker inte hem och slänger upp fötterna på soffbordet utan hon följer flickan och de tre goda féerna i alla år. Det gör att Aurora har en helt annan bild av kvinnan med hornen.

Jag gillar den här filmen. Den är lite söt, lite annorlunda och jag tror faktiskt att Jolie hade kul när hon spelade in den. Det är ju inte ofta som en får spela skurk och ha mest scentid. En annorlunda version av Törnrosa men det känns som att just denna onda fé har fått rätt mycket upprättelse de senaste åren. Kul med annorlunda kvinnor som kan slåss.

1 kommentar: