onsdag 13 april 2016

Den lite längre bokenkäten

litterarum finns denna enkät om någon känner sig manad. Det var ett slingrigt uppdrag att hitta källan kan jag säga.


1. Bästa boken du läst hittills i år?

Ja, vet inte riktigt. Kanske är det Davdisstjärnor av Kristina Ohlsson. Jag kände att Hosseinis böcker var lite för hypade för att leva upp till sin egen hype.

2. Och sämsta?

Sämst och sämst men jag förstod mig inte på Det sällsamma fallet Benjamin Button. Jag tror inte jag Fitzgerald är kompatibla.

3. Boken i bokhyllan som du ser väldigt mycket fram emot att läsa?

Jo, alltså jag vet inte riktigt. Krig och Fred som jag sett på TV börjar få mig att trängta efter Tolstoy och en riktig mastig rysk roman. Sådär som bara ryska författare kan få mig att bli lite drömsk.

4. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?

Mest kvinnliga även om det har skett genom en utrensning. Efter att ha plockat bort alla Koontz och Mankells deckare blev det mest kvinnor.

5. Är det någon genre som är överrepresenterad, och vilken syns inte alls?

Det är väldigt få memoarer eller böcker baserade på sanna historier. Däremot så finns det otroligt mycket fantasy men mest historiska romaner.

6. Ärligt nu - finns det någon bok du kanske inte läst i sin helhet, men låtsas att du gjort det?

Jag säger att jag har läst Bibeln och Koranen men det kan hända att jag hoppat några sidor. Det kommer jag inte riktigt ihåg. Allt är ju inte välskrivet och uppräkningar av släktskap har kanske hoppats över.

7. Föredrar du att låna, byta eller köpa böcker? Motivera!

Jag vill helst äga de böcker jag tycker om. Om jag lånar och läser en bok jag gillar så brukar det sluta i att jag pausar och sedan läser jag den innan boken åker in i min egen hylla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar