tisdag 5 april 2016

Batman vs. Superman Dawn of Justice


Det är mörkt i den värld som Batman lever i. Äntligen outar serieskaparna närheten mellan Gotham och Metropolis. Som den nörd jag är blir jag perplex. Två så extrema städer bredvid varandra men med helt olika tankar om världen.

Det är ett mörkt möte mellan den ljusa positiva Superman och den mörka lite trötta Batman. Ett möte som är oundvikligt eftersom de existerar i samma universum. Denna drabbning är ju förutspådd att inte gå Batmans väg men kryptonit är som sagt kryptonit.

Egentligen är själva mötet bra gestaltat och människor som säger att det är lite torrt borde nog läsa serierna mer. Alltså de är ganska torra våra kära superherrar. Batman är så mörk att Gotham knappt kan upplevas i dagsljus. Stålmannen är ju rakt igenom god och då blir det lite knastrigt ibland. Så i alla fall tycker jag att det är ganska så, om jag minns rätt, troget serierna. Det är någon form av möte mellan de två som förenar dem. Att vi dessutom får se andra medlemmar i justice league är en annan sak men den mer stör än något annat.

Alla superhjältar är byggda utifrån mäns syn på världen. Då har inte kvinnor speciellt bra roller. Stora snygga hjältar eller kvinnor som måste räddas eller kvinnan som alltid funnits där. Spindelmannens kärlek till sin aunt May är stor. Likaså den saknad Batman har för sin mor eller Superman för sin. Den finns där och är central. Det kan ju vara svår att få med. Så, ska du se den? Nja, kanske inte om du inte är en serienörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar