måndag 29 december 2014

Bara tre kan leka så av Denise Rudberg


En känd politiker dör och Marianne Jidhoff samt hennes kollegor Torsten Ehn och Augustin Madrid kopplas in i bakgrunden för att utreda. Problemet är att Marianne kände mannen i fråga och håller sig lätt lite längre bort för att inte komplicera allt.

Det visar sig att mordet är mycket personligt men samtidigt visar det på en viss perversion hos offret. Däremot är fokus mycket på de tre huvudpersonernas privatliv. Torsten börjar träffa en kollega, Pia och är förvirrad över hennes agerande och sitt eget. Augustin vill gå vidare med Elise och Marianne och hennes barn försöker komma överens om deras sommarhus.

Det är egentligen hur personerna interagerar med varandra som är charmen med denna deckarserie. Jag gillar att fokus är lagom mycket på jobbet. De jobbar inte jämt eller vaknar halv tre för att lösa ett fall. Denna grupp går till jobbet och sedan jobbar de och går hem och gör andra saker. Det känns kanske mer genuint än att vara en sur människa som jobbar jämt och inte kan ha fungerande förhållanden, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar