torsdag 12 september 2013

Star Trek: Into Darkness


James T. Kirk är väl inte riktigt den kapten som stjärnflottan drömmer om. Eller ens Spock drömmer om. Kirk gör inget efter regelboken och han är impulsiv och tänker efter långt efter. Det leder till att han blir av med sitt skepp. Entreprise ges tillbaka till amiral Pike. Kirk bestämmer sig för att sörja detta på sitt sätt.

Det visar sig att stjärnflottan blir anfallen dagarna efter detta. Ett av deras arkiv sprängs. Alla högre officerare möts för att prata om attentatsmannen John Harrison. Det visar sig att han har större planer än bara ett arkiv. Efter en eldstrid där många omkommer får Kirk tillbaka sitt skepp och uppdraget att hitta Harrison. Det visar sig vara lättare sagt än gjort. Frågan blir vem som lurar vem i slutändan.

Okej för att gilla denna måste man gilla science fiction. Jag gör det och jag gillar filmen. Det är mörkt och det är spännande. Det är svårt tror jag att blåsa liv i en klassiker för många men J.J Abrams har lyckats. Det finns alltid en nivå av gott och ont men även människans förmåga att se bortom sig själv som jag gillar med science fiction.

3 kommentarer:

 1. En film om dagen? Du verden.
  Husker Star Trek, men tror ikke jeg vil ha lyst til å se den igjen .
  Ha en nydelig dag.
  Mormor

  SvaraRadera
 2. Det är nog mest för att jag behöver se av mina filmer. Det är en del och snabb fortbildning som lärare.

  SvaraRadera
 3. Det där låter som en film för min man, han kan sitt Star Trek på handens fingrar! Och att återuppta Kapten Kirk och mr Spock, det kan inte vara fel!

  SvaraRadera