onsdag 11 september 2013

Idag

Idag är det 10 år sedan Anna Lindh avled. För mig dog en blivande statsminister och partiledare som idag hade gett Alliansen något att svettas över. Att det var den 11 september var enbart en grym påminnelse om hur ödet kan vara.

Det har gått tio år och världen har blivit hårdare. Det är svårt att engagera sig idag då man vet att hot kommer att vara en del av ens vardag. Samtidigt är det så viktigt. Anna Lindh och Olof Palme är båda bevis på den öppenhet som fanns i svensk politik och kanske framförallt inom socialdemokratin. Möjligheten att vara privat och få vara nära människor. Den världen ser annorlunda ut idag och det är inte till det bättre. Många säger att svenskarna förlorade sin oskuld när Palme dog och påmindes om det när Lindh mördades. Det samma skedde i Norge med Utöjamassakern. Världen blir lite annorlunda efteråt oavsett om man vill eller inte.

Engagemang, i vilken form det än må vara, för ett bättre samhälle och en bättre värld ska hyllas och eftersträvas. Värt att tänka lite extra på idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar