måndag 16 september 2013

Everything must go


När jag hör Will Ferrell tänker jag på filmer där han överdriver en hel del. Ibland blir det bra och ibland blir det så mindre bra. Detta är inte en sådan film. Ferrell är nedtonad och faktiskt riktigt bra. Det kanske förvånar men han är seriös och det känns bra.

Nicholas får sparken av två orsaker. Den ena är att han är en alkoholist och den andra är att han är stämd för att ha sexuellt utnyttjat en medarbetare. Så  han åker hem där hans saker står ute på gräsmattan, huset är låst och frun är borta. Att Nicholas blir deprimerad förstår nog de flesta. Han sätter sig på sin gräsmatta, i sin fåtölj och dricker. Han dricker mycket. Under tiden blir han vän med Kenny, säljer av sina grejer, bråkar med den nya grannen och inser att frun nog vill skiljas.

Det är en bra film och den är positiv i sitt lilla mörker. Den är lite rolig i sitt mörker också. Det är en film som inte fått tillräckligt med uppmärksamhet och det är lite synd.

3 kommentarer:

 1. Tack för filmtipset. Kan vara något inför våren när vår familj ska ha säsong elva i filmsoffan. Jag älskar en bra film. Inför vår jubileumssäsong tio har flera bloggtips kommit med.

  SvaraRadera
 2. Ja, varsågod. Det är en liten bortglömd sak som är helt sevärd.

  SvaraRadera
 3. Hm .. severdig med andre ord.
  Ha en trivelig kveld.
  Mormor

  SvaraRadera