torsdag 4 juli 2013

Rekviem av Robyn YoungWill Campbell är tillsammans med Tempelriddarna och sin dotter Rose på väg bort från Det heliga landet och vi kan avslöja att han aldrig kommer att återse landet som tog hans fars och älskade Elwens liv. Det bästa riddarhuset i orden ligger i Paris och dit ämnar Stormästare och riddare. I alla fall innan de ska fara till England för att övertyga Edward om stöd för ett nytt korståg. 

Det går den gode kungen med på i fall att Tempelherrarna hjälper honom mot Skottland och William Wallace. För Will finns det inga alternativ. Han lämnar ordern och far norrut för att rädda familjen. Han lämnar sin dotter Rose i Frankrike där hon börjar arbeta för drottningen Johanna av Frankrike. Will är fortfarande i sorg efter Elwen och detta gör honom oberäknelig. 

Detta är sista delen i serien Brödraskapet. Det handlar om hur kungarna i Europa valde att gå emot kyrkan och se till att Tempelherreorden, bland annat, förlorar i makt. Det är mången historisk person som förekommer och jag antar att deras personligheter är lite tolkade. Det är trots det intressant att läsa om detta eftersom DaVincikoden ändå tangerar händelsen när man arresterar alla Tempelherrar nämligen fredagen den 13 oktober i början av 1300-talet. Ja, det var bara historienörden i mig som inte kan låta bli att finna det spännande. 

Det är ett bra avslut. Jag stör mig bara på att Campbell tar lite för mycket på personligt allvar. Fast det är väl så man gör när historiska romaner skrivs. Det är lite för långt dock. Det tog 30 timmar att lyssna på boken och det är länge. Jag tror inte den hade gått fortare att läsa. Ibland är ljudböcker bra med tanke på att man kan lyssna mindre på vissa delar men ändå ha tagit sig igenom det. Men att låta Campbell vara med i nästan alla engelska, franska och kyrkliga handlingar från 1290-talet till 1320-talet är ganska så omfattande. Fast gillar man historiska romaner är det en bra trilogi. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar