söndag 21 juli 2013

Passionen av Jeanette WintersonHenri är en kycklingplockare och kycklingbärare. Det är nämligen så att Napoleon bara äter kyckling. Hela tiden och det är Henris arbete att se till att kycklingen finns där. Henri och hans soldatvänner är verkligen förtrollade av Napoleon och även hans fru Josephine. Det är den känslan jag får när jag läser boken.

I Venedig föds en flicka med simhud mellan tårna. Hon heter Villanelle och arbetar på casinot. Hon är en gåta som ibland är pojke och ibland flicka för sina kunder. Hon finner passionen i en gift kvinna men en man finner passionen i henne.

När Henri träffar Villanelle är det i Ryssland och trötta som de är på den kalla vintern flyr de kriget och beger sig till Venedig där deras förhållande blir komplicerat.

Ja, jag vet inte. Jag läste, jag lyssnade och jag blev inte imponerad. Det var lättare att lyssna på vissa delar och lättare att läsa andra men jag blev inte såld. En kollega till mig älskar Winterson men vad vet jag inte. Det är liksom lite magisk realism över det hela men jag tycker andra gör det bättre och tja, nu har jag läst henne men jag tror inte jag kommer att besöka Winterson igen. Kanske på engelska och en annan form av bok. Denna känns mest som om den är läst.

Reine Brynolfsson ska ha en eloge för att han läser så bra. Tack också ebib som har många ljudböcker. Då kan man använda sig av både bok och ljudbok utan trassel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar