tisdag 23 juli 2013

Kill BillEn kvinna vaknar ur en koma efter fyra år. När hon vaknat kommer en sjukskötare och en skum man in i hennes rum. Tydligen har sjukskötaren sålt hennes kropp för sex och tja, stackarn som kom den dagen om man säger så. The Bride som kvinnan kallas pga att hon klarade sig från ett attentat på sin bröllopsdag letar reda på de som gjort detta.

Detta är del ett av två och eftersom de hänger ihop kan man egentligen inte berätta slutmålet men titeln avslöjar en del. En av orsakerna till denna jakt är att The Bride var gravid vid bröllopet och det finns inget barn. Det är en salig blandning mellan nutid och dåtid. Vi får se en av mördarnas bakgrund i animé och vi får se hur The Bride får en av de bästa samurajsvärdssmidarna att göra ett svärd åt henne.

Att se en film av Tarantino är som att bo lite i hans hjärna tror jag. Han fastnar och kommer sedan på sig själv att han glömt bort vad det var han gjorde. Nej, nu överdriver jag men han vill berätta så mycket att det liksom inte får plats. Men, men. Jag gillar Kill Bill. Uma Thurman är världscool och få kvinnor kan slå henne i coolhet efter denna film. Kanske, och jag säger kanske, om de lyckas med en kvinnlig superhjälte men innan det regerar Uma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar