torsdag 21 februari 2013

Ödets fullbordanSlutet närmar sig. Det är krig mellan Belgarions styrkor och de som tillber Torak. Många är de män som får sätta livet till medan Garion, Belgarath och Silke beger sig djupare in i fiendens land. En dag blir tant Pol, Ce''nedra, Durnik och Ärende tillfångatagna av kejsare Zakat och skickade till Toraks fästning. Tanken är att alla ska se den slutliga kampen mellan Garion och Torak.

Garion har växt under denna tid. Han har blivit kung och ska gifta sig. Det är långt från den bondpojke han var i början. Tant Pol har också genomgått en förvandling och kanske Ce'nedra samt Durnik men i övrigt har karaktärerna inte ändrats överdrivet mycket. Det är lite kul att läsa en äldre fantasy för det har hänt så mycket i världen sedan den kom som idag har påverkat författare.

Eddings har målat en bra värld. Det är en värdig fantasybok men jag blir lite trött på kvinnoporträtten. De är arga, sura och använder sig av kvinnlig list. Men det får mig att vilja läsa nästa serie som heter Sagan om Mallorea. Det ska jag men det finns annat att ta sig igenom först.

Läst i meter: 1518

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar