lördag 18 juni 2011

En paj på nationaldagen

Alltså det här är så pinsamt så det är inte klokt. Jag tänkte tydligen publicera denna den 6 juni 2021. Varför vet jag inte, jag skyller på skolstress veckan innan studenten. Detta är före bilden. Den åts upp i ett nafs.

Rabarber- och jordgubbspaj



Ingredienser

3 stjälkar rabarber
8-10 jordgubbar
2 msk potatismjöl
3/4 dl strösocker
Ev. 1 tsk malen kanel

Smuldeg:
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker eller ½ dl strö och ½ dl florsocker.
150 g smör eller margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°
Ta fram smöret till smuldegen så den blir lite mjukare.
Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form.
Blanda och strö över potatismjöl, strösocker och kanelblandningen.

Smuldeg:
Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke.
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Finfördela ingredienserna med händerna till en grynig massa (eller använd elvisp).
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern/jordgubbarna.

Grädda rabarber/jordgubbspajen mitt i ugnen i 225° i ca 20 minuter.
Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller mjukrörd vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar