lördag 4 juni 2011

Bokalfabet 2.0 I


Först fem ord på I som ska kopplas samman med 1-5 boktitlar som du själv väljer.
 
Ivrig
Is
Idealisk
Identitet
I

Eftersom jag älskar ryska författare så var det inte så svårt att leta reda på Is av Vladimir Sorokin i bokhyllan. Den är några år men finns kanske att få tag på. Den handlar om en grupp mördare som använder sig av en ishammare. Detta är väl knappast en idealisk miljö att leva i.

Det var ganska klurigt att komma på en bok med de andra tre orden. I alla fall om de ska hänga ihop. Men identitet och idé i alla fall får kopplas ihop med Robert Ludlums The Bourne Identity. Det vaknar en man utan att veta vem han är men han har många idéer längs vägen för att räkna ut vem han är.

Ivrig det får vara en del i en serie som heter Vishetens sten avChristian Jacq. Boken i fråga heter Paneb den ivrige och handlar om maktkampen efter Ramses död.

En karaktär med för- eller efternamn på I då?
Ivan Denisovitj har dömts till arbetsstraff i ett av Stalins alla arbetsläger. Han är anklagad för att vara spion och när man som läsare träffar honom så är det en ganska dålig dag. Ivan är sjuk men blir lika illa behandlad som vanligt. Det är inte kul att vara Ivan. Solzjenitsyn satt själv i läger och denna bok sägs vara hans självbiografi.

Indignation är amerikanskans vackraste ord enligt Philip Roth. Vilka är dina favoritord? Och nej, de måste inte börja med i.
Det är nog sommaräng, eller kärlek. Det är vackra ord men ett roligt ord att säga är rodel. Vet inte varför men det hänger i sedan lillsyrran gick hos logoped för att lära sig säga r. Jag var hennes talcoach hemma.

1 kommentar: