tisdag 9 november 2021

Tisdagstrion: Dag eller natt i titeln

 


Varje tisdag ber Ugglan & Boken att man funderar lite kring böcker i ett tema. Denna veckans tema är: 

Den här veckan är temat för tisdagstrion "Dag eller natt i titeln." Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.



1. Lång dags färd mot natt av Eugene O'Neill - en pjäs som alltid av O'Neill ett familjedrama som utspelar sig under en varm augustidag. Den sätts nästan aldrig upp men det händer ibland. Jarl Kulle, Peter Stormare, Mikael Persbrandt och många andra har spelat med i den här pjäsen. Den är baserad på O'Neills egen familj och man brukar säga att den yngste brodern är han själv.

2. Som stjärnor i natten av Jennifer Niven - detta är en fin ungdomsbok om psykisk ohälsa. Violet och Theodore är två personer som inte borde ha något gemensamt men så en dag får de göra en geografiuppgift ihop och det är verkligen det som vänder livet för dem. Det är så fint skrivet om att vara ung och framförallt inte alltid må bra. 

3. Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst - del tre i en serie av fyra. Detta handlar om Cilla Storm som är journalist och researcher. Hon gillar också att lägga näsan i blöt. Det är en underbar myspysig deckarserie som jag starkt rekommenderar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar