tisdag 14 november 2017

Library Lovers Book Tag

Det är inte ofta jag blir taggad men nu har jag blivit det av Camilla på Mitt bokintresse.  Men då kör vi.



1. Hur ofta besöker du ditt lokala bibliotek?

Jag är varje dag på mitt skolbibliotek. Det är i samma hus som jag jobbar och det är trevligt. Mitt kommunbibliotek är besöker jag nog en gång varannan vecka ungefär.


2a. Är du den typen av person som lånar fler böcker än du vet att du kan läsa eller är du en person som lånar exakt så många böcker som du planerar att läsa innan det är dags att lämna tillbaka dem?

Jag lånar alltid fler böcker än jag läser. Konstigt det där men lite som med bokhyllan hemma. Böcker köps fortare än de läses. Eller lånas.

2b. Hur många böcker lånar du varje månad?

Snitt är nog fem. Ibland fler och ibland färre. Jag har börjat e-låna också. Det är ännu farligare men smidigt.

 3. Hur gammal var du då du fick ditt första bibliotekskort?

Jag var sju år. Det var då vi fick eget kort. En underskrift av förälder och en av fröken. Tur att de köpte in böcker fort. Annars hade jag nog läst slut på vissa hyllor.

4. Går du till biblioteket för att låna en specifik bok eller lånar du det som fångar ditt intresse?

Både ock faktiskt. Ibland vill jag läsa en bok för arbetet eller för att jag saknar en i en serie. Ibland botaniserar jag bland historieböckerna. De är underbara.

 5. Lånar du bara böcker på biblioteket eller lånar du även dvder, ljudböcker osv?

Jag har lånat DVD:er ibland. Speciellt eftersom mitt bibliotek har lite äldre smala filmer som är svåra att få tag på annars. Ljudböcker streamar jag. Annars är ljudböcker av modell äldre bra att hitta. Jag har lyssnat mig igenom vissa serier på engelska tack vare mitt kommunbibliotek.

6. Från vilken avdelning på biblioteket lånar du majoriteten av dina böcker? (Unga vuxna, vuxna, deckare, fantasy...)

Gärna faktaböcker måste jag säga. Kanske en yrkesskada men inget slår en bok med fakta. Slå det du google. Annars är det unga vuxna och klassisk litteratur. Dessutom får jag inte glömma vår engelska avdelning som är stor. De unga vuxna vi inte har på jobbet lånas hemma.

 7a. Vad är din favoritdel med ditt lokala bibliotek?

Jag gillar den vackra ungdomsavdelningen som är lite uppfräschad med soffa och sittkuddar och hyllor i annan stil. Eller barnavdelningen som innehåller ett bokhus och plocklåda och myshörna. Sedan finns en fin läshörna för vuxna med sköna fåtöljer vid stora ljusa fönster.

7b. Vad är din minsta favoritdel med ditt lokala bibliotek?

Det är trappan till våning två. Där finns all lyrik och pjäser och trappan är en spiralvariant som jag inte gillar. Där får jag lite lätt svindel. Hissen är för handikappade enbart och jag drar mig lätt för att gå dit. Mindre spiraltrappa säger jag. Fast det skulle ta för stor plats.

2 kommentarer: