onsdag 29 november 2017

Pirates of the Caribbean: Salazar´s revengeWill Turner gick för många år sedan ombord på Den flygande Holländaren och lämnade frun Elizabeth och sonen Henry ensamma. Henry vill så gärna vara med sin pappa och försöker allt. Detta till trots så går det inte bra. När han är vuxen och får upp en ledtråd visar det sig att det finns två problem. Henry måste hitta Poseidons treudd för att återställa pappans förbannelse. Problem ett är att kapten Salazar och hans besättning av odöda sjömän är ute efter den. Problem två är att han måste få hjälp av Jack Sparrow.

På sin väg till treudden träffar Henry även Carina Smyth som är ute efter något liknande men är mer vetenskaplig i sitt tänk. Det där med övernaturlighet är inte hennes sak. Kapten Barbarossa blir hotad av Salazar att hjälpa till. Så fyra personer med ganska mycket egen intresse ger sig efter treudden.

Det är väl trevligt med en okej fortsättning. För det är den, eller en svag reboot av första filmen skulle jag säga. Johnny Depp är bara lite tjockare än i ettan men minst lika full. Geoffrey Rush kläder får mig att fnissa till för tja, de är lite annorlunda på piratkungen. Brenton Thwaites gör Henry och påminner rätt mycket om sin far och sin mor. Jag hoppas lite att Disney kanske tonar ned Sparrow i nästa film med tanke på Depps rykte. För att det blir en sjätte film är nog ganska uppenbart. Även om Disney inte behöver det. Har en köpt SW känns detta bara som fluff i pengavärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar