torsdag 8 juni 2017

Olikhetsutmaningen: snabbt och långsamt

Det är torsdag och imorgon är det student på min skola. Veckans fråga från Enligt O är som följer:
Det här läsåret är snart slut och det har gått otroligt snabbt, men samtidigt kan en enskild vecka eller till och med dag gå riktigt långsamt. Tiden är en märklig företeelse.

Olikhetsutmaningen handlar den här veckan om orden snabb(t) och långsam(t), välj själva om adjektiv eller adverb är er grej. Koppla samman böcker, film, musik eller annan kultur med dessa ord.
Jag läser böcker både snabbt och långsamt. Det beror rätt mycket på boken. När det kommer till snabbt tänker jag på boken Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan. Det går fort hela tiden. Polly flyttar till en ö, kommer på vad hon vill göra och börjar baka. Blir känd, blir kär, blir ledsen och blir en verksamhet att räkna med och då har det bara gått ett år. Boken går också fort att läsa. Det är inget svårt utan det är litteratur som är lättsam. Denna sorts böcker läser jag när jag är väldigt stressad. Då kan den snabba handlingen bara göra läsandet lättare.

Långsamt behöver jag läsa när texten tar upp mycket. Det kan vara handlingen eller alla kopplingar till andra böcker, händelser eller vad det nu må vara. Den bok jag tänker på är Stoner av John Williams. Det är en långsam bok på ett bra sätt. Williams sätt att skriva gör att det blir långsamt men faktiskt är det inga problem. Boken innehåller så mycket att jag läser den långsamt också. En bok som Stoner kräver att jag har ork och då behöver jag vara utvilad.

5 kommentarer:

 1. håller med. Stoner är en typisk bok en ska läsa långsamt. många av de här långsamma böckerna omfattar inte så många sidor men de är ändå så rika på innehåll

  SvaraRadera
 2. ja, man varierar sin läsning, jag tycker om de långsamma böckerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är viktigt. Annars är det för mycket av en sak. Skulle nog inte orka läsa 20 böcker som Stoner i en följd.

   Radera