tisdag 6 juni 2017

Kulturkollos tisdagsutmaning: Kulturellt presenttips

Eftersom det är festtema denna vecka följer även frågan samma spår. På kulturkollo kan du läsa mer eller så är frågan enligt nedan:

Den här veckan pratar vi kalas och fest hela veckan och vi behöver hjälp med presenttips. Välj själv om ditt tips är till en nybakad student, till en konfirmand, till ett brudpar eller ett födelsedagsbarn. Eller varför inte en passande gåva till skilsmässofesten Viktoria skrev om igår? Har du många tips att dela med dig av så ge ett tips till varje! Det ska vara ett kulturellt presenttips – en bok, en film eller kanske en kulturupplevelse.

Jag gillar att ge bort upplevelser så kulturtipsen får bli där efter.

I år kan du ge bort en biljett till Titanic. Den besöker du i Örebro. En och en halvtimma om Titanic och de passagerare som inte överlevde. Om du gillar historia är det väldigt värt tiden.

En billigare variant är att besöka de många slott som finns runtom i Sverige. Ett besök på Drottningholm är inte fel på sommaren.

När vi ändå pratar om Örebro är det dags för OpenArt även i år. Det betyder installationer och lite vad det nu må vara runt om i Örebro. Helt gratis dessutom. Om du nu inte tänker sova över där.

Är det så att personen du ska uppvakta gillar musik är Opera på Skäret rätt uppskattat. I är det Madame Butterfly som ges. Här kan du också sova om du vill.

Om personen du tänker på gillar teater är Gräsgårdens teater i Vadstena där Shakespeare sätts upp varje år också ett förslag. Där kan du faktiskt också bo.1 kommentar:

  1. Många fina tips där. Får nog ta vägen över Örebro i sommar när vi kör från Skåne till Stockholm.

    SvaraRadera