lördag 5 december 2015

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker


Julias far lämnar hemmet och modern och åker till sitt hemland Burma. Sedan hör hon aldrig av sin far igen. För att få veta vad som hänt med fadern åker Julia till Burma och träffar där en man vid U Ba som berättar om den unge Tin Win som förlorar sin syn och tränas av en munk att höra sin omgivning. Julia får höra hur hennes far lärde sig att klara sig själv och hur hans liv ändras den dagen han träffar Mi Mi. Hon är flickan vars fötter inte håller upp henne utan hon kryper genom livet.

Den historia som U Ba målar upp är en vacker men lite tragisk kärlekshistoria. Dessa två unga människor upplever sin värld på ett sätt som är annorlunda och vackert. Ödet är dock ibland grymt och på så sätt kommer Tin Win att bli Julias far.

Jag tycker boken är bra men blir lite ledsen över slutet. Det hade funnits andra sätt att ta sig dit men tydligen inte i denna bok. Jag förvånas över att en så stor del är återberättande och i vissa delar känns det som om författaren glömmer bokens nutid. Fast det är bra läsning som tvingar dig som läsare att ta till dig en ny kultur. Det är verkligen alltid bra för en själv att tänka nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar