söndag 7 juni 2015

Jag, En av David Levithan


En vaknar varje dag i en ny kropp. Ena dagen är En pojke och andra dagen flicka. Så går det runt. Just nu är En runt 16 år och det är i Justins kropp vi får lära känna En. Det är också nu som En får lära känna Rhiannon som En blir kär i och inte kan släppa. Det är början på en tonårsförälskelse utöver det vanliga. En har inga problem att träffa Rhiannon men hon har svårare för detta kroppsbyte.

Samtidigt förföljs En av Nathan. Nathan är en kille vars kropp blev besökt och han kan inte släppa detta. Det är något som kommer att påverka En. En kommer i sin tur att påverka de liv som numera besöks. Möjligheten att besöka Rhiannon är alltid starkast utom den gången En vaknar i en väldigt överviktig människa som det blir svårt.

Så jag är förvirrad. Å ena sidan är det en roman om hen och å andra sidan en roman om att hitta sin identitet. Eller ja det kan ju vara samma sak men jag är inte säker på det. Det kan vara olika saker också. En blir allt aggressivare i sitt förhållande till de individer som besöks. Det har väldigt lite med Ens sexuella eller biologiska kön att göra. Däremot känns det lite stalkeraktigt när det kommer till Rhiannon. Personlighet är inte alltid kopplad till sexuell läggning eller ens biologiska kön. Det finns saker hos alla människor som inte är vackra och hos En märks de också. Det är väl egentligen svårt att avgöra var personligheten sitter fast samtidigt är det ju du.

Boken är bra inget tal om saken. Däremot vet jag inte vad jag tycker boken säger mig. Den säger mig mycket men jag vet inte vad jag vill fokusera på. Det kräver mer betänketid av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar