torsdag 26 mars 2015

Fury


Vilket babyface, säger pappa när han ser Logan Lerman. Jag kan inte annat än att hålla med. Logan Lerman är över 20 men ser verkligen ut som 16-17. Det är också en del i hans uppenbarelse i filmen. Han kommer i in Wardaddys pansargrupp som avbytare och eftersom gruppen hängt ihop sedan dagen D är nykomlingen inget annat än typ i vägen. Det är hårda killar som blivit grymmare av kriget. De mördar faktiskt tyska soldater som givit upp. Kanske är det ondskan runt omkring eller bara det att de inte är uttröttade och hungriga och allmänt ledsna på kriget som gör dem hårda.

Tanken är att man ska stoppa en stor marscherande del av tyska armén och på vägen frigöra ett antal städer. Eller vad man nu kallar det. Det är skitigt, lerigt och allmänt grymt.

Jag kan tycka att det är bra att man visar hur grymma båda sidor kunde vara. Eller snarare att även amerikanerna kunde vara elaka och grymma. Fast det finns något så deprimerande i hur de beter sig mot varandra och framförallt mot stackars kvinnor. Fy fan  för att ha varit kvinna i Tyskland efter kriget. Jag gissar på att många frivilligt blev älskarinnor bara för att slippa bli våldtagna.

Jag tycker att det är bra agerat av alla och man känner lite sorgen hos killarna. De kommer aldrig att fungera i möblerade rum igen. Så, väl värd att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar