tisdag 17 februari 2015

Reached av Ally Condie




Det gäller att hänga med i denna serie för även om handlingen tar sig framåt i sakta mak så är det tre berättarröster och det kan ärligt bli lite svårt att hänga med. I denna bok får även Xander en röst. En röst jag tycker om och som jag önskade att han själv hörde.

När the Rising och The Pilot tar över så händer det inte det alla trodde. Istället blir människor sjuka i ett virus som The Society skapade. Genom år av ha infiltrerat varandras organisationer är det knappt att man förstår skillnaden.

I detta försöker Cassia, Ky och Xander hitta sin väg. Det är lite svårt och lite truligt på vägen och dessutom verkar det vara som om man inte tänkt att kanske inte alla vill bli räddade.

Jag är både belåten och missnöjd med boken. Jag tycker det är bra att Cassia är den hon är men jag önskar att hon skulle sluta vara så mesig. För hon är lite mesig ibland. Ky stör mig lite också och någonstans tappar han fart och blir gnällig. Xander är den som växer och blir en egen människa. Han säger emot och faktiskt också dumpar Cassia mentalt. Han förlorar inte henne enligt mig utan väljer en annan väg som passar honom.

Är serien bra då? Jo, det är den. Jag kan tycka att den resonerar mycket kring vad det är att skapa med händerna och att vara kreativ. Jag förstår dock inte varför det är så fel att inte vara kreativ. Xander mår dåligt av att inte vara denna kreativa människa alla andra är. Han är dock en läkare och hans förmåga ligger i att hela. En egenskap som kräver kreativt tänkande på ett helt annat sätt.

Jag är dock besviken för om jag måste läsa en bok till om pojke och pojke som båda gillar samma flicka kan väl åtminstone flicka reflektera lite över vem hon väljer. Tycker jag i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar