fredag 14 februari 2014

Jack the giant slayer


På alla hjärtans dag ska man se en kärleksfilm och vad passar då bättre än Jack the Giant Slayer. Say what? Jo, faktiskt så är det en bra film med lite action och lite kärlek. För Jack, fattig som bara den, blir lurad att sälja sin häst till en munk. Betalningen är några bönor. De ska till klostret för utbyte. Men så blir det inte riktigt. Däremot såg Jack den söta prinsessan i staden och när hon försöker fly från sin blivande man hamnar hon hos Jack.

Det regnar ute och eftersom Jacks farbror har kastat ut bönorna börjar de växa. Men enbart på det sättet som allt magiskt växer. Det är fort det. Upp i luften far hus och prinsessa och Jack faller tillbaka till marken. Sedan är det kanske inte så svårt att räkna ut vad som händer.

Jag tycker det är lite synd att denna film fick mer uppmärksamhet för den är inte dålig. Den är liksom lagom bra. Den är som en av Pirates of the Caribbean-filmerna. Det är underhållande men knappast minnesvärt att det kommer att leda till en oscar men det behöver inte alltid all film göra. Nicholas Hoult är en bra skådespelare som var med i Warm Bodies och en annan gång i tiden Om en pojke. Han kommer nog att bli riktigt bra en vacker dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar