fredag 5 april 2013

Mörkrets tjänare


Eftersom jag håller på med kaosutmaningen kanske det inte vore helt fel att läsa klart en bok som jag inte läste klart i somras. När jag läste Fantasykursen skulle jag ha läst denna men det hanns inte med och den lämnades tillbaka till biblioteket. Men det var några sidor kvar så nu tänkte va fasiken. Så detta är en fantasybok om älvor. Check med andra ord.

Detta handlar om Kaye som är sexton men går inte i skolan utan drar runt med sin mamma och spelar musik. För att detta ska fungera kräver att mamman inte dumpar pojkvännen vilket händer rätt så ofta och då måste man hem till mormor. Det är när Kaye kommer hit som allt händer. Hon träffar en underlig kille som inte är människa och börjar prata med de älvor hon hade som låtsasvänner som barn, eller?

Det visar sig att Kaye är speciell och det hela förändrar hennes liv på ett sätt som nog ingen hade trott när hon blev uppraggad av kompisens pojkvän och sedan utslängd på gatan.

Nja, det finns väl en orsak att den lästes klart också. Det är liksom sådär halvbra. Jag tror inte ens mina elever skulle tänka, jomenvisst vad bra den var. Den var mer, jaha blev det så. Men, men den handlar om älvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar