måndag 9 juli 2012

Hundar, hus och hjärtats längtan

Lucy Dillon var en ny bekantskap för mig. Det var väl inga överraskningar men en lagom bok att lyssna på när man städar, cyklar eller gör något annat som kanske kräver mindre uppmärksamhet.

Detta lilla tidsfördriv handlar om Juliet som blivit änka. Det är inte så ovanligt men hon är bara 31 år och Ben var lika gammal. Hon bor i ett orenoverat hus med deras hund Minton och tja, umgås med TV:n och kassörskorna på stadens nattöppna affärer. Hennes mamma vill ha henne är ut och göra saker och det börjar med att bli hundsittare åt sina föräldrars hund Coco. Detta för att Toby, systerson, ska vara hemma hos mormor några dagar i veckan och barn och hundar är förbjudet har syrran, Louise bestämt.

I huset bredvid bor en livlig familj som lystrar till efternamnet Kelly. Hos dem bor också Lorcan som är mammans nästa steg i planen att få Juliet att leva igen. Han ska hjälpa till med huset.

Så, vart är detta på väg? Gissa det du. Men det är liksom skönt att veta hur det ska sluta för resan dit är alltid olik den andra. Anna Maria Käll läser bra och hennes röst är mörk och stadig. Sedan är det kul att leva i brittiska traditioner och tankar.

Läs den gärna på stranden i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar