måndag 4 juni 2012

Sista andetaget

Alltså IRA, vilka praktarslen. Att kalla dem något annat än terrorister vore alldeles snällt men det är väl vad de var. IRA är en av de misstänkta i det mord som kommer att göra Paddys liv jobbigt. Terry, en gammal vän och pojkvän, hittas brutalt mördad på en hed utanför Glasgow. Han är naken.

Paddy bor nu i en egen lägenhet med sin son Pete och sin vän Dubb. Livet är okej. Hon tjänar rätt bra och har en egen spalt. Därför blir hon livrädd den kvällen två poliser står utanför hennes dörr. Terrys död är bara början på ett fall som är livsfarligt.

Samtidigt släpps den unge man som en gång mördade ett barn. Callum som inte vet hur världen är och som är knuten till Paddy via vänskap och släktskap.

Detta är slutet på triologin om Paddy Meehan. Det är bra böcker som är lite annorlunda eftersom karaktären är så ung i början men växer till sig. Sedan är hon jäkligt naiv ibland.

En sak jag gillar är beskrivningen av hur det vara att leva i ett fattigt Skottland. En sak jag ogillar är att Paddys fetma är nödvändig att skriva om. Varför liksom?

Men kanske blir det mer Mina om ett tag. Nu väntar andra böcker men ni som inte läst. Gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar