söndag 1 april 2012

Lite klantigt och lite ledsamt

Martina Haag har med maken Erik vunnit På spåret nyligen. De var duktiga och ibland undrar jag varför Martina låter sina karaktärer vara så dumma. Eller tja, dumma, lite dumt optimistiska som tänker - om jag inget säger så händer inget, typ. Synd men samtidigt skulle inte böckerna bli lika kul. För de är ofta roliga, lite för snabba att läsa, lätt pinsamma även för läsaren och de behövs verkligen som en brygga till svårare litteratur för en del. Men, nu vidare i denna röra.


Glada hälsningar från Missångerträsk handlar om Najda som vill ha barn men kan inte på grund av en obehandlad könssjukdom i unga år. Nadja har vid 44 årsålder, via adoptionscenter, blivit accepterad att ta emot en liten kinesisk flicka. Men så kommer beskedet att Kina vägrar adoptera till ensamstående föräldrar. Om Nadja kan visa upp att hon har gift sig under dessa år i kö då ser det annorlunda ut. Med hjälp av sin syster Lotta ska nu hittas en man. I Norrlands inland minsann.

Jag gillar Martina Haag. Hon är rolig och när hon läser själv kan man nästan höra hur hon säkert skrattade när hon tänkte ut det hela. Det är en lättsmält bok men det finns allvarliga partier. Sedan går det inte att undvika vissa pinsamheter som gör att jag själv tänker - men herregud människa använd hjärnan.

Vill du ha roligt och skratta lite. Läs eller lyssna till denna bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar