torsdag 22 mars 2012

Två gånger är en vana

Så Marianne är lite trött efter jul. Det har varit några intensiva dagar med tre barn, far och en eventuell ny man i sitt liv. Det ska med andra ord bli skönt att arbeta lite och vila upp sig. Men på kvällen på annandagen misshandlas en av delägarna i The Chinese Wall och Marianne, Torsten och Augustin kopplas in på fallet med hjälp av Olle. Det är lite konstigt eftersom de utreder mord men detta är en knivig situation.

De tre börjar utreda fallet och det tar dem in i finanseliten där Augustin får visa framfötterna. Men det byggs på. En kvinna försvinner med koppling till misshandeln och så småningom dör också någon.

Det är veckan före nyår allt utspelar sig och vi får följa med i det virrvarr av fester som är en del av vardagen på Östermalm verkar det som. Det är vernissage, privata fester och en kväll på operan som vi bjuds på. Torsten har problem hemma, Marianne med sina två män och Augustin med kvinnan han är kär i. Ja, sedan har de ju några problem på jobbet med en länspolismästare som inte är någons favorit och framförallt lite sura åklagarsekreterare.

Jag gillar Rudbergs bok. Det tar sig när det kommer till brottet och det frossas i så mycket god mat att man inte kan bli annat än glad. Detta är en lagom ljudbok att lyssna på när man gör annat. Man hänger med och skrattar lite här och där. Sedan gillar jag faktiskt Marianne som person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar