måndag 23 januari 2012

Lite annorlunda

Marianne Jidoff är nybliven änka och tofflar omkring i sin gigantiska lägenhet. Lite uttråkad och kanske lite förvirrad. Maken saknar hon inte så mycket som man kanske kan tro. Hans var otrogen större delen av deras äktenskap och Marianne lärde sig att leva med det. Olle, en av hennes nära vänner, och som är åklagare nu när mannen dött, ber henne komma tillbaka till jobbet. Marianne funderar och bestämmer sig slutligen för att börja jobba igen och att röka.

Marianne ska leda en specialgrupp för att ta reda på hur det kan läcka information från åklagarmyndigheten till pressen. Till sin hjälp får hon Torsten Ehn, från rikskrim och en riktig duktig polis, och Augustin Madrid, en påläggskalv som är nybakad polis. De är tre omaka människor med ett gemensamt - de vill ha rättvisa och lösa fall.

Fallet de får handlar om en död finansman som blivit överkörd mer än en gång. Detta leder dem till tvivelaktiga sekter, fina villor i Djursholm och en värld av hemmafruar och hårt arbetande män där otrohet verkar vara vardag.

Jag gillar boken. Kanske inte för att mordet är så centralt men det finns där. Det jag gillar är att karaktärerna har ett liv. De tar ledigt när de har jobbat länge och de verkar ha ett okej privatliv.

 Bra med boken - en annan typ av kriminalroman. Alltid kul med smarta kvinnor.

Mindre bra med boken - lite mycket fokus på mat. Banta hit och diet dit. Onödigt.

Intressant med boken - så Torsten och Marianne? Kommer detta att hända?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar