torsdag 14 januari 2016

Tango för vilsna själar av Lucy Dillon


Detta är tydligen Lucy Dillons debutroman och någonstans märks det. Det är mer så som chick lit ska skrivas tänker jag. Fast det är också här som Longhampton presenteras och vi får en bild av stället. Att det inte finns en stad som ser ut så här glömmer jag ibland.

Det här är berättelsen om Angelica som kommer hem efter att modern avlidit. Hon har varit proffsdansare och startar en liten dansskola för vuxna. Hit kommer Ross och Katie som har problem i sitt äktenskap. De går hos familjeterapeut som uppmanar dem att göra något ihop. Här finns också Laurel och Chris som ska gifta sig snart. Laurels föräldrar Bridget och Frank som är med för att det är trevligt att dansa. Baxter och Peggy som dansat länge men som vill träna med ett proffs. Sedan finns också Joanna och Greg och Trina och Chloe. Alla dansar de först en kväll i veckan ihop och sedan blir det två. Det visar sig att det är lätt att bli vän med människor som en håller så nära.

Det är ganska uppiggande att läsa Dillon. Det är lättsmält men det finns alltid en viss skärpa i hennes skrivande som inte bara visar på lätta saker. Jag tycker dock att vissa delar av boken är lite såpig och hade önskat lite annorlunda. Däremot om du aldrig läst Dillon så börja här. Det är inte så mycket hundar så du hinner vänja dig. För de andra är hundglada människor och jag känner att det är lite hennes nisch. Rätt skönt att känna igen sig ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar