lördag 23 januari 2016

De underkända av Hjorth Rosenfeldt


En ung man som varit med i Paradise Hotel mördas i sin hemstad Ulricehamn. Det gör att lokalpolisen kallar in riksmord. De tänker att mordet i Helsingborg och Ulricehamn har utförts av samma mördare. Det visar sig vara sant.

Gruppen är däremot i uppror. Billy är nygift men har problem med frun. Vanja är förbannad på sin mamma, sin pappa och på Sebastian i den ordningen. Ursula ångrar lite att hon nekade Torkel och Torkel, ja, är ensam. Sebastian har ett problem att han inte kan prata med Vanja och att sex inte verkar fungera men annars är han faktiskt ganska så avslappnad. 

Så det är många saker som ligger och skvalpar i gruppen när de kommer till Ulricehamn. Däremot är de som alltid bra på sitt jobb. De får några ledtrådar när två bloggerskor försvinner i Stockholm och Torkel träffar sin tonårskärlek. Mördaren visar sig vara riktigt slug och det krävs en hel del av hela gruppen för att det hela ska klaras upp.

Jag gillar denna bokserie. Sebastian Bergman är ovanligt nedtonad men ändå sig själv. Däremot är det lite tragiskt att det bara finns trasiga människor i denna grupp. Ingen är riktigt sund i sitt förhållande till andra människor. Som alltid slutar det så jäkla spännande. Fortsättning nu tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar