måndag 5 maj 2014

Rabarberpaj




Ingredienser
400 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
1 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 msk socker
100 g smör eller margarin


Gör så här
Sätt på ugnen på 225°.
Ta fram en bunke och blanda de torra ingredienserna.
Lägg i kylskåpskallt smör/margarin i blandningen av de torra ingredienserna. Blanda allting med en gaffel först och sedan med fingrarna så att den blir smulig som en smuldeg.

Skölj rabarbern och dra även av skalet ifall det behövs. Skiva rabarbern i skivor eller småbitar!
Blanda sockret och potatismjölet och blanda det sedan med rabarbern på botten av en pajform.
Smula över smuldegen.

Lägg in rabarberpajen in i ugnen tills rabarbern är mjuk och degen fått färg. Det tar ungefär 20-25 minuter
Rabarberpajen är färdig efter ca 20-25 minuter.

Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Ätes när som helst :).

2 kommentarer:

  1. Mmm! Rabarberpaj är nàt av det godaste som finns! Ska definitivt göra ditt recept snarast!

    SvaraRadera
  2. Gör så. Nu när det är kallt igen är det inte fel med lite god paj :).

    SvaraRadera