söndag 18 maj 2014

The Fault in Our Stars av John GreenVilken jäkla grym bok. Den kommentaren kan man säga handlar om boken på två sätt. Det första är att boken är bra och tar upp cancer på ett mycket ovanligt sätt. Det andra är att ödet för boken redan är skriven i början.

Hazel har haft cancer i tre år. Hon kommer aldrig att bli frisk och hon vet om det. När hon träffar Augustus Waters. Tycke uppstår och denna kärlek får väl kallas episk. Hazel vill inte att han ska lida av hennes sjukdom men som canceröverlevare själv har Augustus insikt i hur det är att vara sjuk.

Det finns också böcker i boken som är av intresse eftersom det är på jakt efter författaren Peter van Houten som saker och ting händer.

Jag gillar verkligen denna bok. Den är så sorglig men så rolig på samma gång. Det är tragiskt att barn och unga får cancer. Det är däremot intressant att läsa om deras kamp för att dö, för att överge sina föräldrar är verkligen inte lätt. Jag hade hoppats att boken i boken, An imperial affliction, var verklig men dessvärre är det inte så.

“Some infinities are bigger than other infinities.”
― John Green, The Fault in Our Stars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar