onsdag 12 september 2012

MIB II


Uppföljare är svåra. De ska gärna vara lika roliga och nyskapande som den första filmen men samtidigt påminna om den. Svårt? Jappamän. Det är en balansgång att använda samma karaktärer och försöka stoppa in nya. Sonnenfeld använder sig av många från första filmen. J, K och Z är tillbaka med Frank, maskarna och Jeebs. Sedan är det ett nytt gäng och en och annan känd utomjording.

Skurken får gärna vara större än i förra filmen. I den här är hon dessutom sexigare och fräschare. Hennes hantlangare är nog det dummaste man får leta efter på film. Hotet mot jorden kvarstår även nu men K har raderat sitt minne och J måste få honom att vilja återställa det. En och annan konspirationsnörd får sitt lystmäte när MIB besöker hans hem. Skurkarna kommer loss och det blir en spolning utan motsvarighet.

Jag tycker ändå att man lyckas. Kanske inte på det jämställda planet. Kvinnorna är sexiga eller hjälplösa. Bara tänk lite utanför fyrkanten ibland tack. Men se den. Lite underhållning för stunden som är rätt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar