tisdag 29 maj 2012

Lördagens lunch

Den här texten skulle ha kommit in i lördags men det bidde lite knepo där. I  lördags åt jag detta.

400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-1,5 tsk smulad dragon
2 msk potatismjöl
2 äggulor
creme fraiche (eller grädde)
salt, peppar , dragon å soya

Blanda färsen med salt, peppar och dragon. Rör ner potatismjölet och äggulorna. Forma små biffar. Stek dom i matfett 2-3 min per sida. Lägg dom på varm form med lite höga kanter. Vispa ur stekpannan med creme fraiche eller grädde. Smaksätt med salt, peppar, dragon och soya. Häll såsen över biffarna. In i ugnen, 150 grader, i ca 10 minuter. Ätes med potatis eller ris.

Dragon, färs, salt och peppar blandas och knådas in. 

Ägg och potatismjöl

Blandas väl.

Stek lätt.

Lägg i ugnsform

Blanda såsen. 

In i ugnen

Klart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar