söndag 10 oktober 2010

Prince of Persia

För några dagar sedan såg jag film med mina elever, och ja. Olagligt så vi stannar där och säger inget mer. Det var Prince of Persia för att få en ingång till litteratur och framförallt myter och sagor. Filmen är baserad på ett dataspel. Det hela handlar om Dastan som är den persiske kungens adoptivson. Tre prinsar finns det totalt och de är alla som prinsar ska vara, modiga, starka och kanske lite självgoda. En av kungens spioner har meddelat att i staden Alamut görs och säljs vapen till Persiska rikets fiender. Kungen beordrar ett anfall mot staden.

Dastan leder anfallet tillsammans med sin bror Garsiv och staden faller för den persiska armén. Stadens prinsessa Tamina, tas med för att visas upp för kungen och den äldste brodern Tus är lite intresserad av henne. Fadern, kungen, tycker att Tamina borde passa Dastan bättre. Under den stora segerfesten föräras kungen med en rock som symboliserar ära och seger. När kungen tar på sig den börjar han skrika och faller ned död. Den är täckt i ett gift och alla tittar på Dastan som gav rocken till sin far. Nu börjar en jakt för att finna Dastan och Dastan i sin tur för att hitta den verklige mördaren. Här kan du läsa mer om filmen.

Jag tyckte kanske inte att filmen var lika bra som mina elever tyckte. Att få 30 tonåringar att sitta tysta i nästan två timmar är ett ganska så bra betyg. Jag tycker att den passar de som vill se en ganska okej, lite gullig actionfilm där skurken är rätt så uppenbar och det finns ädla människor överallt. Helt okej för en regnig eftermiddag om man är på det humöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar