måndag 11 oktober 2010

Law abiding citizen

En kväll sitter Clyde Shelton och arbetar och hans femåriga dotter sitter bredvid och gör ett armband till sin mamma. Det ringer på dörrklockan och Clyde går och öppnar. Han får ett slag av ett basebollträ och två män tar sig in i huset. De binder båda föräldrarna, rånar huset, knivhugger både Clyde och hans fru. Därefter våldtar den ene mannen, Darby både frun och dottern som båda dör av sina skador. Trots att Clyde var där och att han är ett vittne så gör åklagaren upp i rätten med Darby så att han får ett kortare straff mot att Ames, den andre förbrytaren åtalas för allt.

10 år senare får vi följa åklagaren Rice när han ska bevittna Ames avrättning. Något går fel och Ames dör en smärtsam död. Rice och hans män misstänker Darby och ger sig efter honom. Han blir istället kidnappad och hittas senare död. Clyde arresteras för mordet och nu börjar en katt och råttalek mellan Clyde och Rice. Hur kan Clyde överlista dem alla och varför gör han detta?

Jamie Foxx och Gerard Butler spelar huvudrollerna och de har stöd i många bra birollsinnehavare. Jag gillar den här filmen. Den är lite grabbig kanske men det finns en tanke om vad som är rätt och fel. Sedan tycker jag att det är kul att det är en typisk actionrullehandling med mera tanke. Jag skulle rekommendera denna film till min kompis D. Han skulle gilla denna film. Den är inte heller överdrivet lång vilket är ett plus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar