lördag 2 oktober 2021

No time to die

 



Igår var jag på bio första gången sedan januari 2020. Det var en upplevelse att sitta i salong med så många andra människor. Att vara på jobbet är en sak men detta var något helt annat. Daniel Craig, i detta fall Bond, säger tack och adjö efter denna film. Mycket har hänt på de femton år han spelat Bond. Han har gjort bra och mindre bra filmer. 


Filmen börjar där förra slutar och Madeleine Swann är fortfarande i Bonds liv. Men saker vill sig inte riktigt och de går skilda vägar. Fem år senare begås ett brott i London. Ett hemligt vapen stjäls och många tror att det är den kriminella organisationen Spectre som ligger bakom.  M, som var bakom detta, skickar en agent efter Bond. Det samma gör CIA. Först kommer Felix och vänner trumfar gamla arbetsgivare. Bond hjälper CIA att hitta vapnet. Nu går detta inte som planerat. Istället återförenas Bond med Madeleine. Det visar sig att hennes dåtid är väldigt viktig för att hitta den person som är bakom allt. 


Det var en väldigt konstig upplevelse för det är inte en typisk Bondfilm på gott och på ont. Däremot tror jag att det är en av de bäst agerade filmerna med Bond någonsin. Den är dock lång. Filmer som blir nästan 3 timmar kräver ändå fart. Det har filmen i 85% av tiden. Jag gillade den dock och tycker att den är värd att se. 

1 kommentar: