måndag 5 september 2016

Pitch perfect


Beca börjar på college men vill helst inte gå. Hon vill bli musikproducent. Hennes pappa däremot vill att Beca ska interagera med andra på college. Så eftersom Beca sjunger rätt bra blir hon inbjuden till the Barden Bellas. Det är den kvinnliga a cappella-gruppen på universitetet. Deras högsta dröm är att vinna. Det är bara så att på samma universitet finns den bästa manliga gruppen i USA, the Treblemakers.

The Bellas kör på gamla koncept och publiken tröttnar på deras framträdanden. Det gör att gruppen blir lite splittrad samtidigt som Treblemakers uppvaktar tjejerna ganska så mycket. Att a cappella-scenen i USA verkar vara otroligt stor gör att killarna nästan dyrkas som rockstjärnor och tjejerna får höra allt annat än snälla saker.

Det är en riktigt bra musikfilm och det är bra framträdanden. Sedan måste kanske filmmakare i min ålder sluta sitta och tänka att The breakfast club är den bästa ungdomsfilm som gjorts. Alltså nej, knappast riktigt sant. Det kan jag lacka lite på. Tjejerna glänser och det är bra. För det behövs filmer med bra tjejer för tjejer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar