lördag 25 juni 2016

TomorrowlandCasey är så arg för att NASA har lagt ned sitt rymdprogram. Hennes pappa, som var ingenjör åt NASA, är arbetslös. Så på nätterna springer Casey ut och saboterar. Då blir hon arresterad och i sina saker finns en liten knapp med ett T på. När hon rör den så ser hon ett underbart ställe som taget ur en science fiction-film. Rymdresor, svävare, rent och vackert.

Dock är det ett hologram och Casey finner sig vara i sin egen värld. Det är så hon träffar Athena som är kanske 12 år men utseende är aldrig allt. Så när Athena förklarar vem hon är och vad problemet med den andra världen är blir Casey avsläppt hos en eremit till uppfinnare som heter Frank. Frank är allt utom gästvänlig men deras gemensamma intresse för uppfinningar och önskan om att rädda världen får dem att kämpa ihop. Allt medan Athena hjälper dem och några högfungerade robotar jagar dem.

Jag har läst lite recension här och där men som den fantasy, science fiction-nörd jag är håller jag inte med. Det är bra och ganska så vanlig premiss. Det är lite komiskt och dessutom är det ju rätt bra. Som alltid handlar bra fantasy om verkligheten men ur ett litet annat perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar