torsdag 17 oktober 2013

Kingdom of heavenBailan är en ung man vars fru just har tagit livet av sig. Deras son dog och nu lever han med lite skuld. En dag kommer en man. Godfrey, till byn och säger sig vara Bailans far. Om sonen vill kan han följa honom till det heliga landet och Jerusalem. Det gör Bailan men på vägen dit dör fadern och i hans ställe träder en son som varit smed hela sitt liv och som ses av omvärlden som en slav.

I Jerusalem är kampen om staden igång. Det är Saladin som knackar på porten och staden kämpar för sitt liv. Det är kamp mot muslimerna och det är en intern kamp om makten. Det skildrar korstågen och det går inte så bra för de kristna i slutänden.

Den här filmen har fått ganska mycket kritik men jag tänker att den är gjort i en tid före kriget mot terrorismen. Den är bra och man får aldrig glömma att man tolkar historien som man vill. Sedan är filmad historia alltid tolkad utifrån en stark karaktär. Det kan vara olika tolkningar. Jag tycker att filmen är bra. Den tillfredsställer mitt historieintresse och den försöker visa en nyanserad bild av både kristna och muslimer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar