Sidor

torsdag 25 juli 2024

Hur mycket har jag läst då?

 Jag brukade räkna antal sidor i 10 000. Det började jag med 2013 som en utmaning. Fram till 2018 var jag ganska bra på att räkna. Jag läste 97 217 sidor fram till mitten av 2018. Sedan blev det annat men jag fortsatte läsa. 2019 är året då så mycket hände. 2020 ska vi inte prata om och nu läser jag igen. Under pandemin kunde jag inte läsa. Jag tror min hjärna gick lite sönder. I alla fall, ska vi fortsätta?

2018 läste jag Harry Potter så när det var klart hade jag läst 97 217 sidor. Resten av 2018 läste jag följande böcker.  Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius men även Hej vacker, Ingen annan är som du och Hitta hem samt Bara dra. Tillsammans blir det 1178 sidor. 

Det var många men när man läser för arbetet så blir det så. Vi läste aldrig några böcker för mina kollegor ångrade sig. Gösta Berlings saga läste jag tydligen om men det hade jag glömt. Skuggornas tid av Agneta Arnesson Westerdahl lästes och även Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med
av Johanna Nilsson. Jan Guillou dök också upp detta år och Fiendens fiende var sista boken ut. En annan bok vi läste för jobbet var The Hate U Give av Angie Thomas. Nja, lite för långt bort för mina landsbygdsbarn men den borde läsas av fler. Detta blev totalt 1972 sidor.

Jag valde också att läsa en del böcker av Lisa Bjärbo detta år. Inte heller de dög åt mina kollegor. Jag börjar tro att böckerna jag läser är mindre problematiska än kollegorna. Inuti huvudet är jag kul, Allt jag säger är sant samt boken hon skrev med Johanna Lindbäck. Det var Vi måste sluta ses på det här sättet och sedan blev det också Lindbäcks Karta för förälskade och andra vilsna. När vi ändå är i unga vuxna-delen blev det också Sjutton av Per Nilsson. Även hans Hjärtans fröjd och The return of Hjärtans fröjd lästes detta år. Totalt blev denna del av läsåret 1746 sidor. 

Det blev också lite enskilda böcker som var populära eller för jobbet. The Fandom av Anna Day, All the Bright Places av Jennifer Niven, Muralgranskaren av David Nessle, Comedy Queen av Jenny Jägerfeld är några av dem. Det blev också Hur man botar en fanatiker av Amos Oz, Krotkaja av Fjodor Dostojevskij och Väntar tills natten kommer av Christoffer Holst samt julboken 11 nätter före jul av Anna Fredriksson samt Strandcaféet av Lucy Diamond. Det blir 2055 passande nog. Slutet av 2018 var ändå ett bra läsår. Det blev totalt 6951. Jag måste nog förklara de övriga åren mer lätt. Nu är det i alla fall 104 168 sidor som lästs på sex år. Rätt så bra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar