Sidor

måndag 5 januari 2015

Trettondagsafton

Egentligen ingen dag som firas mycket men vi träffas och äter gott. Jag ska bjuda på detta idag. Saffransparfait med hallonsås. Just nu står parfaiten och fryser till. Det ser inte så peppigt ut men smakade gott när jag provsmakade.


Receptet kommer från ica.se och är förhoppningsvis gott. 

Ingredienser till 4 portioner:

1 pkt saffran
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
3 dl grädde

Gör så här
Blanda saffran, äggulor, strösocker och honung. Vispa pösigt.
Vispa grädde pösigt och vänd ner 1/3 av saffranssmeten i grädden och sedan resten.
Frys i form eller portionsformar, helst över natten eller längre.
Ta fram ur frysen 15-20 minuter före servering. Servera med hallon eller röda vinbär samt mandel, eller havreflarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar