lördag 28 februari 2015

Lejonkungen



Att Simba heter Simba är säkert mycket genomtänkt. Det betyder nämligen lejon. Så utifrån det kan man väl säga att detta är filmen som gjorde att mina elever kunde göra några swahilitalande människor glada för några år sedan när de skrålade ut Hakuna Matata.

Det sägs att Hamlet ligger till grund för berättelsen och jag kan förstå det. En död far, en elak farbror och en pojke med stor sorg och skuld i hjärtat. Men det är charmigare och roligare. Framförallt får vårtsvinen ett uppsving och det är bra musik. Det är nog en av få filmer där jag föredrar den svenska sången.

fredag 27 februari 2015

Ringaren i Notre Dame


Victor Hugo älskade de lite udda i samhället. Hans berättelse om den ohygglige ringaren, Quasimodo som bor i Paris äldsta kyrka. Han är så ensam och den dagen han ser den vackra Esmeralda blir han kär. Hon är både vacker och snäll och framförallt behandlar hon honom som en människa. Det är en fördel.

Men så träffar hon den gode och vackre kaptenen för vakten, Phoebus, som vill hjälpa till och speciellt mot Frollo. Det är ju samtidigt så att Frollo vill åt alla tjuvar och skurkar i Paris.

Så filmen är okej. Den känns lite unken på vissa ställen eftersom språkbruket är allt annat än gott genom hela filmen. Sedan är Esmeralda kanske den snyggaste Disneyflickan någonsin.

torsdag 26 februari 2015

Bedazzled



Brendan Fraser kommer aldrig att gå till världshistorien som en av de stora skådespelarna och jag håller med. Han gör sitt jobb och det är liksom som en schysst tisdag på jobbet. Helgen är över och arbetsveckan har börjat och detta är en sådan film för Brendan.

Det är mycket mera logiskt med Elizabeth Hurley i rollen som djävulen. Sexig och lite förförisk, precis som Satan ska vara. Sedan kommer hon inte heller att räknas till sin generations bästa skådespelare, snyggast kanske.

Men nu är jag elak. Jag gillar denna film. Den är en version av Faust som säljer sin själ till djävulen för sin älskades skull. Den är bara fånigare men som religionslärare kan jag uppskatta temat med själen och vem som äger den. Jag gissar att det är en fråga man kan ställa sig många gånger.

onsdag 25 februari 2015

Misery


I'm your biggest fan måste vara ord som sätter skräck i de flesta författare, skådespelare, musiker eller andra kända människor. I alla fall om de sett eller läst Stephen Kings Misery. Här kan man verkligen prata om att gå lite lätt över gränsen. Visst jag kan också bli lite förblindad av personer som spelar bra eller skriver bra men knappast på det här sättet.

Annie är lite mer åt det psykopatiska hållet. Hon håller Paul fången och tror sig ha ett förhållande med honom. Inte nödvändigtvis ett sexuellt utan ett vänskapligt men gränsen för hennes tålamod är väldigt litet. Att hon sedan i stort torterar Paul gör inte saken bättre. Jag skulle nog tycka att vakna i samma hus som denna kvinna är tillräckligt otäckt.

Sammanfattningsvis tycker jag att detta kanske är den bästa filmatiseringen av Kings böcker efter The Shawshank Redemption. Detta skulle ju kunna hända.

tisdag 24 februari 2015

Bewitched



Det här är en ganska så okej film. Den är en nyinspelning av teveserie som tydligen var stor i USA. Det handlar om en häxa som inte vill vara häxa men som blir övertalad att spela en häxa i nyinspelningen av Bewitched mot Jack Wyatt som spelar med. Det går allt annat än bra.

Jag kan tycka att det är lite småcharmigt men filmen hade tjänat på någon annan än Will Ferrell som den store filmstjärnan. Just sayin'. Jag däremot måste erkänna att jag gillar Michael Caine bäst i filmen. Fast jag är nog lite kär i den mannen. Han är rätt så charmig och jag kan tycka att han alltid gör det mesta av sina roller. Det känns som om han är bäst på spela Alfred mot Bales Batman och inte bry sig om egon. Han är här Nicole Kidmans pappa och det är en mer övertygad duo än Kidman/Ferrell.

måndag 23 februari 2015

Kick-Ass 2



Det har blivit vanligare med superhjältar. Det finns flera stycken och Dave, Kick-Ass, är ganska så glad över det. Hit Girl tycker att livet som tonåring är knepigt. Men världen håller på att bli ett bättre ställe tills den dag så dyker en superskurk upp på scenen och han är sadistisk liten sak.

Okej så filmen är bra. Problemet är faktiskt det våld som visas i filmen. Jag är van med filmvåld men här låter man väldigt unga människor i stort sätt bli massmördare utan att blinka och det är en film för unga. Moraltant? Nej, men just detta att Hit Girl är typ 15 år och mördare av rang gör mig lite illamående. Varför vet jag inte men det har kanske att göra med att jag arbetat med barnsoldater med eleverna och det är inte vackert.

söndag 22 februari 2015

Kick-Ass


Dave är en ganska vanlig kille. Han går i skolan. Han är lite av en nörd. Han har kompisar. Han gillar en söt tjej. Det enda som skiljer honom från de flesta andra är att han tänker sig bli superhjälte. Hans kompisar tänker att det låter knäppare än knäppt.

Så i smyg klär Dave ut sig till Kick-Ass men gud vad stryk den killen får. Det är inte lite stryk utan rätt så mycket. Det är något de flesta märker men andra personer, Big Daddy och Hit Girl som kämpar mot skurkar och allierar sig lite med Kick-Ass. Red Mist dyker också upp så småningom. Egentligen måste det Kick-Ass gör vara ganska så bra eftersom maffian stör sig lite på honom.

Det är ganska roligt men också tragiskt. Det är så mycket död och jag är inte riktigt med på det. Varför måste man döda alla och hela tiden. Visst hämnd är en rätt som helst serveras kall men då ska den inte vara allt för blodig.


lördag 21 februari 2015

The Lego Movie



Jag var rätt så skeptisk till denna film men så här i efterhand tycker jag att den var rätt så charmig på ett naivt sätt. Det handlar om Emmet som är en väldigt vanlig legoman. Han bygger hus i den stora staden och är egentligen ganska så lätt att glömma bort. När han en dag träffar Lucy ändrar sig allt. Det visar sig att han är den Utvalde som ska rädda alla världar från ledaren Business. Han tänker nämligen utlösa Kragle över alla världar.

Okej så handlingen är väl knappast övertygande men vad gör det. Det är liksom lite gulligt och dessutom rätt så roligt. Batman och andra legofigurer dyker upp och bara det är roligt. Batman är en så otrevlig typ att det är roligt. Eller att man ser Milhouse. Bara en sådan sak är också kul. Everything is awesome måste jag säga. I alla fall idag.

fredag 20 februari 2015

Beck - familjen


En man med rötter i den jugoslaviska maffian mördas i sitt hem framför barn, fru och svärfar. Beck och Larsson kopplas in och det visar sig vara en riktigt röra. Det är lojalitet och knark som stör utredningen. I slutänden visar det sig vara ett mycket enkelt fall.

Det handlar mycket om knark i denna film vilket är ironiskt med tanke på att Persbrandt är dömd för just det. Jag kan tycka att det hela är okej men kändes lite som om jag sett det hela förut.

torsdag 19 februari 2015

Dinosaurier


Jag gillar tecknad film. Det låter lite såpigt och barnsligt men ibland kan de vara bättre än filmer för vuxna. De kan också ha en tydlig handling som andra filmer också har men samtidigt är de kanske ärligare med vad man vill.

Här är det som alltid i Disneyvärlden familjen som är i fokus även om den är lite annorlunda. Det är mamma, morfar, morbror, dotter och adoptivson. Nu är det så att sonen är dinosaurie och resten av familjen är lemurer men de älskar varandra i alla fall. När kometen faller dör många dinosaurier och lemurernas hem. Det finns dock en plats där alla kan bo. Problemen är en stor öken och många carnatourer däremellan.

Det är bra men kanske lite udda. Det var vid den här tiden som Disney valde att inte ha med sånger och det var nog inte ett smart drag. Jag älskar att djuren alltid har mänskliga egenskaper. I detta fall även ett husdjur.

onsdag 18 februari 2015

Death at a funeral


Det är begravning och Daniel ska hålla ett tal för sin far. Något alla tycker är fel eftersom brodern är författare och bra med ord. Nu är det Daniels minsta problem med denna dag. Det skulle vara ganska så lätt att det helt enkelt skulle kunna klaras av i en lätt, båda pratar, lösning. Men nu pratar vi om en sur gammal farbror, en bitsk mor, en knäpp kompis, en kusin som knarkat ned sin pojkvän och nämnda pojkvän som springer naken på taket samt att pappans vän dyker upp från ingenstans. Som sagt det minsta problemet.

Det är en ganska lågmäld komedi men den är underhållande. Britter kan konsten att se viktiga ut även i riktigt dråpliga situationer. Jag älskar deras sätt att presentera torr humor. Men det är samtidigt lagom. Rupert Graves, mannen som spelar Lestrade till Cumberbatchs Holmes, har en frisyr som får mig att fnissa bara jag tänker på den.

tisdag 17 februari 2015

Reached av Ally Condie




Det gäller att hänga med i denna serie för även om handlingen tar sig framåt i sakta mak så är det tre berättarröster och det kan ärligt bli lite svårt att hänga med. I denna bok får även Xander en röst. En röst jag tycker om och som jag önskade att han själv hörde.

När the Rising och The Pilot tar över så händer det inte det alla trodde. Istället blir människor sjuka i ett virus som The Society skapade. Genom år av ha infiltrerat varandras organisationer är det knappt att man förstår skillnaden.

I detta försöker Cassia, Ky och Xander hitta sin väg. Det är lite svårt och lite truligt på vägen och dessutom verkar det vara som om man inte tänkt att kanske inte alla vill bli räddade.

Jag är både belåten och missnöjd med boken. Jag tycker det är bra att Cassia är den hon är men jag önskar att hon skulle sluta vara så mesig. För hon är lite mesig ibland. Ky stör mig lite också och någonstans tappar han fart och blir gnällig. Xander är den som växer och blir en egen människa. Han säger emot och faktiskt också dumpar Cassia mentalt. Han förlorar inte henne enligt mig utan väljer en annan väg som passar honom.

Är serien bra då? Jo, det är den. Jag kan tycka att den resonerar mycket kring vad det är att skapa med händerna och att vara kreativ. Jag förstår dock inte varför det är så fel att inte vara kreativ. Xander mår dåligt av att inte vara denna kreativa människa alla andra är. Han är dock en läkare och hans förmåga ligger i att hela. En egenskap som kräver kreativt tänkande på ett helt annat sätt.

Jag är dock besviken för om jag måste läsa en bok till om pojke och pojke som båda gillar samma flicka kan väl åtminstone flicka reflektera lite över vem hon väljer. Tycker jag i alla fall.

Evenemang - tisdagstema











Jag var och såg utställningen om Harry Potter i somras. Det var ett riktigt evenemang men skylten var så lång att den knappt får rum på bild. Lite coolt att se alla kostymer och saker från filmerna. Skådespelarna är mycket kortare än man kan tro.









Måndag hela veckan



Jag har skrivit om den här filmen förr men jag kan inte låta bli. Den är charmig och är genredominerande i när det gäller tidsupprepning. Vill du läsa mer finns det här.

måndag 16 februari 2015

Serier jag sett klart

Det senaste året har jag sett klart många serier. Jag tycker att de slutar bra och på ett sätt som gör att de känns avslutade. Ibland ska jag säga. Jag har fortfarande problem med några.

Spooks slutade väl och så gjorde även Robin Hood. Jag hade lite svårt för den senare och jag såg mest på rutin. Jag såg också klart Spartacus och där ska jag säga att jag gjorde det mest för att jag ville se hur man tolkade allt. Efteråt kände jag mest uppgiven och liksom störd.

Att Breaking Bad slutade bra kan jag hålla med om. Allt den serien valde att göra sin sista säsong valde Dexter att inte göra. Alltså detta är två serier där jag ändå har sympatiserat med skurkarna men jag kände mig lite lurad av Dexter. Det hade varit bättre om han verkligen försvunnit eller det bara dykt upp en tidning i slutet med en artikel om en styckad kropp. Det är mycket om och men där. Breaking Bad kunde aldrig slutat annorlunda efter Walter redan var dömd för början eftersom han var sjuk.

Californication är en mycket gubbsjuk serie. Om människor pratade så mycket om sex skulle aldrig något bli genomfört. Det slutar så tragiskt i min värld. Varför gå tillbaka till Hank? Han är ju en ganska så stor douche. Ganska, är kanske ett snällt ord. Hur kan man förlåta en man som ligger med alla han möter, styvdöttrar och allt. Brr. Jag hade en fadd känsla i munnen. Vad är det man säger: smarta kvinnor dumma val?

Gossip Girl började jag se för år sedan men lade av. Sedan såg jag att den fanns på Netflix och började se den igen. Varför väljer Blair så dåligt? Hon väljer Chuck som egentligen inte är något annat än en blivande hustrumisshandlare och en mörk man. Men i seriens värld ska det väl vara så. Hur någon kan vilja vara tillsammans med Serena för alltid. Jag kan inte heller förlåta dem för att ha låtit Rufus och Lily bryta upp. Ja, ja, jag valde att se klart den men serien är så långt från böckerna man bara kan komma.

Framöver kommer The Mentalist och Glee att avslutas tillsammans med White Collar som jag inte sett än. Mad Men som slutar i maj. Det är dags för många serier att säga hej då men jag hoppas de gör det bättre än vissa.

Turbo



Hur kul är det inte med en film om en liten snigel som gärna vill bli racerförare? Det är faktiskt ganska kul. Jag kan inte låta bli att tycka att det är gulligt.

Theo är övertygad om att han har farten i blodet. Han älskar Indy 500 och ser på racing på nätterna. Det är något hans bror och resten av sniglarna inte tycker om. När Theo blir påverkad av nitrogas så ändras han och blir supersnabb. Det gör att han påverkar sitt samhälle och blir utkastad med sin bror. De blir kidnappade av en man som tävlar i snigelrace och när Theo visar sig vara väldigt snabb blir han Turbo och en otroligt känd liten snigel.

Detta måste vara en passande barnfilm om man gillade Bilar eller Flygplan. Det är svårt att inte gilla små sniglar med speciella små snäckor.

söndag 15 februari 2015

The English Teacher


Linda Sinclair är en passionerad lärare som undervisar i engelska och har gjort så länge. Hon är ensamstående men trivs okej med det. När en av hennes före detta studenter dyker upp och är allmänt nere efter att inte ha klarat av skrivarskolan i New York läser hon hans pjäs. Hon får skolans dramalärare att sätta upp pjäsen och producerar själv.

Detta är början på en förvirrad tid för Linda. Hon bråkar med pojkens pappa, ligger med pojken och pjäsen är allt annat än rumsren. Det är inte alltid lätt att vara engelskläraren.

Jag blev inte imponerad av denna film. Det var inte ens så att jag blev imponerad av skådespelarna eller manus. Trött blev jag av en ganska trött film. Den hade kunnat varit annorlunda och blivit bra. Ibland skulle det vara så trevligt om man faktiskt tittade på någon bra lärare för ovanlighetens skull. Det känns som alla lärare i nästan alla filmer är ufon från en annan dimension. Undantag finns men de är så få. Fröken blir lite trött.

lördag 14 februari 2015

Ordlös lördag #141


The Abduction Club




Eftersom det är alla hjärtans dag idag så tänkte jag på en liten romantisk komedi som nog inte så många känner till. Det hela handlar om en klubb med unga, ganska attraktiva män, som kidnappar unga kvinnor med pengar. Kvinnorna är arvtagerskor och männen har uppvaktat dem. Problemet är att männen i denna klubb är de yngre sönerna och därför arvlösa. Detta är deras sätt att kunna leva i den socialklass de växt upp. När Byrne ser Catherine sätter han in stöten. Problemet är bara att de inte känner varandra så väl. Övriga firare brukar uppvakta sina blivande brudar under lång tid men Byrne tror på sin charm. Det bådar inte gott för honom. Catherines lilla syster Anne blir också kidnappad av Strang som är vän med Byrne.

Det är ganska charmigt och en typisk komedi med två omaka personer som ogillar varandra för att sedan gilla varandra. Det kan vara en trevlig film att se en dag där kärlek ska var i fokus.

fredag 13 februari 2015

71 into the fire



Min största bekantskap med Koreakriget har varit genom filmen MASH och serien med samma namn. Efter att serien gick på långt efter Vietnamkrigets slut kändes mer som samhällskritik än som den bisarra bild av kriget Robert Altman visade i sin film.

Detta är en koreansk film om en grupp unga studenter som ska vakta en skola. Skolan har betydelse för en viktig broförbindelse finns i närheten. Där är de helt utan någon form av träning eller med speciellt mycket vapen. Den sydkoreanske officeraren som lämnat kvar dem har knappt lämnat kvar något annat.

Annorlunda och bra skulle jag säga. Det är trevligt att stifta bekantskap med ett annat perspektiv i ett krig nästan ingen tänker på.

torsdag 12 februari 2015

V for Vendetta


För 10 år sedan kom V för Vendetta. Guy Fawkes var en man som satte sig upp mot överheten och i en tid då det var svårt att vara katolik.

Här namnet V och det ska pusslas ihop hans historia. Evey är flickan han en natt räddar när han är ute för att spränga Storbritanniens högsta domstol. Det är så att det är diktatur i landet sedan många år och Fader styr landet med järnhand. Mot detta vill V skapa en opinion och spränga Parlamentet.

Alltså jag är kluven. Den säger mycket om diktaturer och att leva i en totalitär stat. Den är också förvirrande och grym i händelser människor emellan. Människor som vill andra väl. Den delen förstår jag inte och tycker jag inte om. Ska jag lyfta något bra så måste jag säga Natalie Portman och Stephen Fry och när de agerar mot varandra känns helt annorlunda mot resten av filmen. På ett mycket positivt sätt.

onsdag 11 februari 2015

It's a boy girl thing



Woody och Nell har bott grannar med varandra större delen av livet. Woody är ganska vanlig i amerikansk high school-film - sportsnubben som hänger med polarna, har en snygg flickvän, spelar football och är inte ett ljus i skolan. Nell är en överpresterande tjej som är ordentlig och har mycket åsikter om det mest. Dessa två bråkar en hel del och när de en dag står framför en aztekisk gud, inte olik Loke i förmågor, byter deras själar plats.

Det är början på förvirring och insikt i varandras liv. Det är knappast en revolutionerande film eller sätt att ta sig åt en romantisk komedi. Fast det finns tillfällen då jag skrattar men det har kanske att göra med att jag jobbar med ungdomar och känner igen vissa saker. De som gäller överallt. Helt okej att titta på en stund när man vill ha lagom underhållning.

tisdag 10 februari 2015

Robotar


Rodney Copperbottom föds i en ganska fattig familj. Han får alltid delar som är andrahand och dessutom måste han ta studenten i sin kusins lite mer rosa och kvinnliga delar. Slutligen har Rodney växt upp med en dröm om att bli lika stor uppfinnare som Bigweld. Den störste roboten i världen. Det är denna dröm som gör att han tar sig till Robot City men allt är inte som det borde vara.

Det är en så charmig film. Rodney och hans kompisar som står emot och som hjälper andra. Robin Williams spelar en halvknäpp robot och spelar på hela sitt register. Så en bra film för både stora och små skulle jag säga.

måndag 9 februari 2015

Blazing Saddles


Mel Brooks har sina goda sidor. Jag älskar To be or not to be och jag är svag för Spaceballs. Fast vissa filmer har åldrats väldigt dåligt. Detta är en av de filmerna. Det känns lite lågt med skämt om hudfärg, judisk härkomst, indianer, kvinnor, tyskar och dessutom spelar på att filmen är en film. Nej, kul var den inte och Gene Wilder går på tomgång. Fast denna har nog egentligen inte varit någon film jag gillat.

söndag 8 februari 2015

Transformers: Age of Extinction


Denna film är en fortsättning på förra Transformers men det har gått flera år. Den amerikanska regeringen jagar och förstör alla de kommer åt. Men alla har inte hittats och det är klart att Optimus Primes huvud är ett stort pris. Något familjen Yeager och Joshua Joyce får lära sig den svåra vägen.

Att låta serien ta ett stort hopp tror jag var bra för alla. Det är nya skådespelare men samma transformers, nästan i alla fall. Det finns en annan syn på dem och dessutom är de goda transformers, autobots, lite trötta på oss människor.

Jag tycker filmen är bra men för lång. Det är nog problemet med den. Det borde ha varit två filmer istället för en. Man orkar inte själv hänga med efter en och en halvtimma. Handlingen är passande för just en film av denna typ och allt annat vore konstigt. Fast lång. Snälla klipp lite nästa gång. Tills dess kan man gärna se denna film.

lördag 7 februari 2015

Svinalängorna



Jag är väldigt kluven till denna film. Den är bra och den är så tragisk. Det är hemskt att se barn lida på detta sätt. Nästan hemskare är att ingen verkar se.

Det är en ung flickas uppväxt som är i fokus och hennes ångest över sina föräldrars drickande. Hon hanterar det genom att ta hand om sin bror men också genom att sköta sig. Leena får dessutom städdille med åren. Något som visar sig i den äldre Leena likväl.

Jag vet inte om jag tycker den är så bra. Den är bra berättad och ett hantverk men den griper inte tag i mig. Det är ju synd. För jag tycker den är bra.

Allmänt - ordlös lördag


fredag 6 februari 2015

Wrath of the Titans



Perseus är tillbaka. Han är ensamstående far sedan hans fru gått bort. Han är fortfarande fiskare och lever ett hård men bra liv. När saker och ting händer inser han att han måste ta kontakt med sin far, Zeus. Det visar sig vara svårt då gudarna faller och Poseidon, döende, dyker upp istället. Zeus är fängslad av Hades i Tartalos och nu börjar en jakt på att dels frige Zeus och stoppa Ares, dels att se till att Kronos inte kommer lös, dels att rädda en hel stad. Då är det tur att man är halvgud.

Det är en okej filmatisering men ibland blir jag så trött på att man dissar de grekiska myterna. Jag gillar överstyrkan som de superhjältar de är. Varför inte anamma det i en tid då Thor, Captain America och andra får filmtid. Alltså man hade kunnat göra så för det är ju liksom inte så att personer som ser Thor inte ser denna film. Just sayin'.

torsdag 5 februari 2015

I like #183



Även om det är mörkt och mycket snö måste jag ändå gilla detta nedsnöade träd där det lyser lite grann. Det finns något vackert i snö som lyses upp av ljus och gör mörkret mindre mörkt. 




Clash of the Titans



Perseus föds i skymundan. Han är dock en av guden Zeus många söner. Trots sitt ursprung växer han upp som en fattig fiskare och när hela hans familj dör blir han lätt apatisk. Han kommer till hovet i Argos och får se Hades hota kungen med att döda dennes dotter samt faktiskt döda drottningen innan han hintar om att Perseus är en halvgud.

Så iväg drar både Perseus och ett gäng krigare för att hitta Medusas huvud. Medusa vars blick kunde förstena människor. Detta för att kunna förstena kraken.

Jo, men ibland alltså. Tolka inte så mycket. Vissa saker är myter för att de är odödliga och pratar om hjältemod. Mads Mikkelsen är med och dessutom spelar Ralph Fiennes och Liam Neeson mot varandra. Gissa vem som är skurk?

onsdag 4 februari 2015

Beck - Rum 302


Beck 27. Fatta vad det betyder. Det är många timmar av Haber och Persbrandt som har tillbringat tillsammans och med tittarna. Jag gillar att stilen är lite ny. Båda är äldre män och båda är lite grinigare, även Larsson.

Det är en ung kvinna som dör på ett hotell vid Stureplan och det visar sig att hon är ung. Föräldrar är chockade och spåren lider både hit och dit. Det är ändå inte dåligt och det är inte jättebra men det är en nytändning. Både Beck och Larsson får leva med att de blivit klichéer. Fast roligast är att man använder sig av en civil analytiker. Det är inte lätt att tänka annorlunda i denna värld.

Jonas Karlsson :). Bara en sådan sak gör mig glad.

tisdag 3 februari 2015

Snö


Idag såg det ut så här på jobbet. Det är något med snötyngda träd som gör mig glad att jag bor i Sverige. Det är vackert men det gör också världen dov och tyst.


Superhjältarna



Detta är familjen superhjälte. Mamma och pappa var i sin ungdom starka, modiga och världens räddare. Men så hände saker som gjorde att de fick en hemlig identitet och skaffade jobb, hus och sedan barn. Pappa saknar tiden som Mr. Incredible och gör lite hemliga superhjältesaker på kvällarna med sin kompis.

Barnen har också krafter men får inte använda dem. Av anledningar som ligger utanför deras lilla värld blir pappan anställd av en superskurk.

Rätt så skön film kan jag tycka. Den passar liksom in bland alla andra superhjältefilmer på ett väldigt Disneysätt.

måndag 2 februari 2015

Expendables 3


Gubbarna är tillbaka igen och Sly kommenderar dem som alltid. Denna gång väljer han dock att dumpa sin gamla grupp för en ny, ung grupp som är lite mer villig och hungrig. Det finns ett problem och det är att en av expendablesgrundare har visat sig igen och dessutom som en av världens största vapensmugglare. Hämnd är en rätt som bäst serveras kall sägs det. Här serveras den rätt sönderskjuten och sprängd.


söndag 1 februari 2015

Kung Fu Panda 2




Po är tillbaka och tränar fortfarande med Shifu och de Fruktade Fem. Han är också Drakkrigaren. Men det finns en gammal profetia att en svart och vit krigare ska en dag besegra Lord Shen. Han har i hela sitt liv sett till att denna profetia aldrig uppfylls.

Det är lite gulligt och dessutom är det en helt okej uppföljare. Bra röster och Gary Oldman är expert på att låta elak.