tisdag 30 april 2013

En plats i solen



En svensk familj mördas i Costa del Sol och Annika är den enda som lyckas få reda på detta. Kvällspressens nye nyhetschef Patrik skickar dit henne. Men det visar sig att det inte bara är ett mord utan familjen hade lite konstiga affärer för sig. Dessutom är den äldsta dottern borta och ingen verkar veta var hon är.

Detta är en bättre film av de sex. Synd att den är sista. Jag tycker dock att det har varit roligt att se filmerna för det är bra med lite kvinnor i svensk film. Annika Bengtzon är dock lite för dum för att göra mig riktigt glad. Fast det kanske är så att jag upplever henne helt annorlunda än alla andra.

Ofärd



Ulvbjörn är en ung man född och uppväxt i Östergötland på 600-talet. Det är ett slit att få gården att gå runt och när ens far, Vamod, är en man som tar mycket utrymme blir man lite rädd. Ulvbjörn ses som lite dum och sinnesslö. Det ändras dock när strider bryter ut i svearnas och götarnas länder. Ulvbjörn visar sig vara en god krigare och får följa med på olika krigståg. Ett sådant tåg tar honom till baggarnas land och sedan ut i det tidiga medeltida Europa.

Jag gillar tanken på en man som levde i en tid då man nästan inte vet vad som hände. Ulvbjörn är en tidig legosoldat som visar sig vara bra på det han gör. Sedan får man se hur viktig kyrkan var redan då.

Harrison har skrivit en bra bok. Det som stör mig är att han läser den själv. Författaruppläsningar fungerar sällan bra. Det ska vara någon som tolkar för att göra det riktigt bra. Det är inte så att det blir dåligt men kanske lite segt med dialekten. Kanske är det just det som stör mig. Jag gillar nämligen den arge och otäcke Ulvbjörn som ibland är lite osmart. Det var trevligt att lyssna på.

måndag 29 april 2013

Jag hittade....

........en fin lila blomma.


National Treasure 2 - Book of secrets


Ben Gates och hans pappa Patrik har bestämt sig för att presentera sin förfader som en av hjältarna från inbördeskriget men det stoppas och istället framställs han som en landsförrädare och en person som låg bakom mordet på Lincoln.

Det är nu upp till Ben och vänner att lösa denna gåta. Det leder dem till att kidnappa presidenten, leta bland gamla indianskatter och återföra Bens föräldrar i samma rum. Dessutom göra inbrott både i Buckingham Palace och Vita Huset.

Det är en god uppföljare och egentligen inte mer att säga än att det är avkoppling en stund.

söndag 28 april 2013

National Treasure


Ben Gates familj är besatt av tanken att frimurarna en gång i tiden gömde en stor skatt i USA. Han är nu den ledande skattletaren och med sig har han Ian som är allt annat än ärlig. Mitt ute på Nordpolens is lämnas Ben och Riley av Ians gäng när dessa ska stjäla den amerikanska konstitutionen. Ben och Riley bestämmer sig för att göra detsamma.

Jag gillar den här. Det är lite Indiana Jones möter Dan Brown. Det är bara att gilla. Sedan gillar jag Justin Bartha och kan stå ut med Cage. Sean Bean spelar skurk så ja, det är underhållning.

En lång filmenkät del 1

1. Vilken är den vackraste film du har sett?
Men vad svårt. Jag gillar rymden så filmer som utspelar sig i rymden vinner nog. Kanske Apollo 13 där både månen och jorden visas upp.

2. Vilken är den perfekta dejtfilmen?
Det måste vara Sömnlös i Seattle eller kanske Dagboken. Båda fungerar.

3. Vilken/vilka är den läskigaste filmen du har sett?
Den är inte läskig men när man är sex år och smygser Omen då är den otroligt läskig.

4. Vem/vilka är den bästa filmkaraktären? Varför?
Åh, en av mina favoriter är nog Darth Vader eftersom rösten, utseendet och dessutom bästa filmskurk ever.

5. Vilken film har du sett över 10 gånger?
Star Wars - originaltriologin samt Nyckeln till frihet och Den onde, den gode och den fule samt några till.

6. Vilken/vilka är den bästa filmen från din barndom?
Det får nog bli Star Wars. De tre filmerna såg jag varje sommar mellan åldern sex år och sexton år. Jag ser de inte lika ofta nu.

7. Säg tre läskiga/obehagliga filmkaraktärer?
Jag gillar inte Freddy Krueger, Hannibal Lecter eller massmördaren i Citizen X. De är ganska läskiga.

8. Säg en feelgoodfilm?
Monsters Inc. Monster som är rädda för barn. Vad finns det inte att älska?

9. Vad är skillnaden mellan Dumdledore och Gandalf?
Gandalf dör och ändras som människa. Dumbledore dör också men är samma människa i själen för det.

10. Vilken film påminner mest om ditt liv?
Deprimerande nog Bridget Jones eller Underbar och älskad av alla. 

11. 3 favoriter från 90-talet?
Nyckeln till frihet, Seven och Shakespeare in Love. Men det finns fler men de är nog i topp.

12. 3 filmer som du gråter till?
Jag gråter till Mot alla odds, Möss och människor och sedan en film som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag har sett den när jag var yngre och det är lite stopp i minnet.

13. Vilken/vilka film gör att du skriker av skratt?
Åh, vad svårt men jag älskar en film som heter The Ref. Den får mig att skratta.

14. Varför fortsätter Sverige att göra ”thrillers” när vi verkligen SUGER på det?
Ja, för att vi vill så gärna. Det kanske är bättre att vi gör något annat. Jag har inte kommit på vad än.

15. Finaste svenska filmen?
Jag gillar faktiskt Jungfrukällan.

16. 3 filmer som man kan se när man är olyckligt kär?
Då ska man se The way we were, Ghost eller Övertalning. 

17. Favoritthrillers?
Svårt, men jag skulle säga När lammen tystnar.

18. Vilken filmgenre ser du helst?
Jag ser allt. Fast jag gillar egentligen inte skräckfilmer men ser dem.

19. Vad tycker du om Jurassic Park? (ettan)
Jag gillar den eftersom jag minns hur imponerad jag blev av den.

20. Tre sexigaste männen på film?
Men hallå, bara tre. Svårt. Ja, just nu får det bli Hugh Jackman, Chris Hemsworth och Daniel Craig.

lördag 27 april 2013

Idag

Idag har jag arbetat. Vi har haft vårt andra öppna hus. Det var väl sådär.

Just like heaven


Elizabeth är arbetsnarkoman men är ändå på väg till en blinddate när hon krockar och ett par månader senare bor det en man i hennes lägenhet. David förstår inte varför hon dyker upp titt som tät och bara bråkar. Han  tror att hon är en ande men det stämmer inte riktigt. Problemet är att Elizabeth inte kommer ihåg så mycket själv.

Detta är en ganska ovanlig romantisk komedi som egentligen försvunnit lite. Det är inte så att man blir helt överraskad över slutet men det är en ganska charmig sak.

fredag 26 april 2013

Jiddra inte med Zohan



Eftersom jag arbetar imorgon så tänker jag att det kanske inte var läge att se något djupare. Detta är inte djupare. Men en israelisk James Bond är lite kul. Sedan är det lika halvdumt som vanligt. Fast hjärnan tackar mig eftersom den befinner sig i halvkoma.

Sir Ken Robinson



Tillbringa en stund med denne man. Det är helt värt det.

torsdag 25 april 2013

Rallybrudar



Torsby och två tjejer med varsin dröm. Den ena vill köra rally och den andra vill åka till Frankrike. De slår ihop sina påsar och kör rally. De blir anlitade av Citroën men det går inte så bra. Fast detta är en feel-good film så gissa hur det går?

Den är söt och gullig och det är kul med två tjejer i fokus.

Vitsippan ute i backarna står................


Eller i alla fall några få.

onsdag 24 april 2013

Friends with kids



Det är inte lätt när alla andra man känner får barn. Barn är viktiga men ibland undrar jag om folk inte så här överdriver allt. De sitter där och beklagar sig och kanske inte tänker på att alla inte kan få barn. Snälla, tänk lite ibland. Det är tungt men det är också trevligt. Jag tror att det är lite så Jason och Julie tänker när deras vänner klagar och bråkar. De däremot bestämmer sig för att skaffa barn ihop fast de inte är tillsammans utan bara vänner.

Joe föds och faktiskt går det bra tills de träffar en partner som är lite svår för den andre att acceptera. Jag gillar den här filmen och grät faktiskt en hel del. Det finns något så rörande i filmen som ändå är vackert. Sedan att de två vännerna nog har det mest hälsosamma förhållandet i denna film säger nog en hel del om resten.

De visar också att man kan vara helt normal och ha barn. Kanske är det för att de faktiskt älskar barn oavsett vems de är. För det slår mig att de är de enda som pratar med andras ungar.

Lite mer blommor på jobbet





tisdag 23 april 2013

Omen


Ja, det är fortfarande lite sådär skrämmande i teorin. Tänk om Antikrist har funnits men samtidigt borde han inte klara sig bättre idag? Damien föds och blir adopterad av ett ambassadörpar vars son har dött. Han växer upp och de kommer till England. När han fyller 5 år börjar det hela bli lite speciellt. Damien är inte som andra barn vilket hans mor också märker.

Ja, det är väl en klassiker. Den har inte åldrats väl dock. Men värd att se och lite gilla att den är från 70-talet precis som jag.

Lite ord på engelska



måndag 22 april 2013

Lite ord




Asterix och Obelix och britterna



Tja, vad kan man säga. Det är som vanligt. Romarna gör elaka saker. Britterna åker till Gallien för att få hjälp. Trolldrycken görs och en resa företas. Den här gången försvinner dock trolldrycken men annars är allt sig likt. Förutom att de nojar lite över att de bor ihop. Tja, vad ska man säga?

söndag 21 april 2013

100 svenska klassiker 10-1

1. Vilhelm Moberg - Utvandrarsviten
Jag håller på med denna men de böcker jag läst hitttills har varit kanon. Det finns en viss bra tanke om allt. Karl-Oskar är nog inte tidstypisk egentligen.

2. Harry Martinson - Aniara
Jo men, den har jag läst men jag kan inte med den. Den är svår.

3. Frans G Bengtsson - Röde Orm
Läst men nej, inte en favorit. Att den hamnade här gör mig lite perplex.

4. Astrid Lindgren - Pippi Långstrump
Jag gillar Pippi men så här högt upp hade jag trott att Bröderna Lejonhjärta borde ha hamnat. Men men, det är vad jag tycker.

5. Per Anders Fogelström - Stad-sviten
Älsk på den serien. Åh, Emelie.

6. Selma Lagerlöf - Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige
Jag älskar Lagerlöf men kanske inte den här boken. Jag har läst delar men inte mer.

7. Selma Lagerlöf - Kejsaren av Portugallien
Åhh, den är så sorgsam. Det finns något som alltid får mig att gråta när jag tänker på den här boken. Snyft.

8. Hjalmar Söderberg - Den allvarsamma leken
Åh, snyft igen. Att skriva så bra.

9. Selma Lagerlöf - Jerusalem
Nej, den bor i måsteläsahögen.

10. Eyvind Johnson - Hans nådes tid
Bra författare och bra bok.

E.T



Jag såg inte den här som barn. Det var lite som om jag inte ville. Utan jag var faktiskt nästan 20 år när jag såg den första gången och det finns så mycket i den som är bra. Det finns en liten gömd kristusberättelse däri som man ändå måste bli imponerad av.

Jag gillar ET och hade nog gjort det som barn också. Det är en fin berättad historia som man egentligen inte gör längre. Den är värd att se och även om man lever i den moderna tiden finns det lite charm över den. Den är likt Stand by me en kultfilm för alla som är födda på 70-talet.

lördag 20 april 2013

En motorcykelbrandman


Dodgeball



Egentligen är detta en otroligt töntig film men ibland är det bara skönt att se något för att det är kul och man skrattar lite. Det handlar om två gym som är grannar med varandra. Det ena går bra och det andra mindre bra. För att rädda sig ställer det lite speciella Average Joe upp i en dodgeball-turnering och snart är även motståndarna med.

Ja, jag vet. Töntigt men Ben Stiller är så underbar att man bara måste se den.

fredag 19 april 2013

She's the man



Detta är en modern version av Shakespeares Trettondagsafton. Det är Viola som klär ut sig till sin bror men i detta fall gör att kunna spela fotboll. Så till privatskola där Duke Orsino blir hennes rumskamrat och kärlek uppstår. Men som i en äkta Shakespearekomedi är det inte så lätt utan Olivia blir intresserad av Sebastian/Viola.

Ja, det är en ungdomskomedi men den är helt okej.

Lite liljor


Min kommun satsar hårt på blomsterprakt med den äran. Nu påskliljor istället för marschaller. Det passar.

torsdag 18 april 2013

Min arbetsplats

En av de vackraste företeelserna på mitt arbete är när våren vaknar. Det har den gjort nu. Njut av mina blommor.




The Rebound



Att se sin man ha sex på sonens födelsedag är inte kul. Speciellt om det inte är med en själv. Sandy lämnar sin man och flyttar in till centrala New York och börjar på en sportkanal. Det är inga problem för barnen heller. Däremot är det inte så lätt att dejta. Aram har blivit dumpad av sin fru för hennes "bror" och sörjer. Han träffar Sandy och blir hennes nanny kan man säga. Fast livet är inte bara lätt.

Jag gillade faktiskt filmen. Det är faktiskt inte så att det är bara easy hela vägen. Den känns lite mera sannolik än andra romantiska komedier.

onsdag 17 april 2013

Svensklärarhumor


Baksmällan II


Thailand och ett mycket sunkigt hotell. Här vaknar tre herrar och en apa. Problemet - en man med en ny tatuering ska gifta sig, en ung kille som är brudens bror är borta och en storbov har just dött i en överdos. Jo, grabbarna Grus har haft en andra svensexa. Och kanske ska man hålla sig borta från så här mycket sprit.

Det är kul och det är pinsamt ibland. Men det är värt att se men i ordning. Först ettan och sedan tvåan. Det vore så kul om Justin Bartha fick vara med på riktigt i del 3. Jag gillar honom men det skulle säkert förstöra dynamiken.

tisdag 16 april 2013

Winter's bone


Ree är 17 år och tar hand om sin mamma och två yngre syskon. En sheriff kommer och berättar att hennes pappa har lämnat staten och antagligen kommer de att få betala tillbaka borgen. Ree försöker nu hitta sin pappa eftersom det inte finns några pengar. Detta sökande stör släkten ganska mycket och till den grad att Ree borde vara rädd om sitt liv också.

Ja, jag gillar den här filmen som har många diskussionspunkter med mina elever. Det är väl behållningen för det kan vara lite segt och man känner lite inaveln ibland. Men värd att se.

Jag fyller år idag


måndag 15 april 2013

En kort bokenkät


1) Vad heter boken du läser just nu?
Jag läser tre böcker just nu. Rekviem av Robyn Young, Ofärd av Dick Harrison och Janis den magnifika av Johanna Nilsson.

2) Hur långt har du kommit?
Jag har kommit åtta kapitel i Young. Det är tre skivor kvar av Ofärd och cirka hundra sidor i Nilssons bok.

3) Beskriv boken med tre ord.
Young - avslutande, historisk, tjock
Harrison - detaljrik, intrigskapande, spännande
Nilsson - sorglig, speciell, Nilssonesk

4) På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
Young - 3
Harrison - 3,5
Nilsson - 3

Livstid



Annika håller på att skilja sig. Detta är också betydelsefullt för hur hon kommer att ta sig igenom sitt nya uppdrag. Det har skett ett brutalt mord och kidnappning. En polis har blivit mördad i sitt hem. Hans fru är den enda som finns kvar och deras son är kidnappad eller också död. Frun är i chock och kan knappt prata.  Kvällspressen börjar skriva och snart visar det sig att många ville familjen illa.

Jag är lite självplågare och fortsätter se den här serien. Jag blir så arg på Annika ibland. Det hon gör är inte alltid så smart.

söndag 14 april 2013

100 svenska klassiker 20-11

11. Vilhelm Moberg - Din stund på jorden
Älskar Moberg så jag borde läsa denna någon gång, när jag befinner vid den delen av bokhyllan.

12. Göran Tunström - Juloratoriet
En otrolig bok som är som lek i denna världen.

13. Astrid Lindgren - Bröderna Lejonhjärta
Läs och gråt. Vad ska man annars göra?

14. Eyvind Johnson - Strändernas svall
Underbar bok. Jag älskar den.

15. Harry Martinson - Nässlorna blomma
Svår men vacker.

16. Hjalmar Söderberg - Doktor Glas
Borde läsa om denna bok.

17. Anders Jacobsson, Sören Olsson - Berts dagbok
Åh, lilla Bert.  Hur kan man inte älska honom?

18. Harry Martinson - Vägen till Klockrike
Har faktiskt inte läst denna.

19. Astrid Lindgren - Emil i Lönneberga
Lille Emil som är så gullig och så busig. Det är bara att älska honm.

20. Vilhelm Moberg - Rid i Natt
Intressant skildring av andra världskriget men en helt annan tid. 

The Bourne Legacy


Detta är en fortsättning utan Bourne. Namnet nämns och man får se en och annan bild på Matt Damon. Här är det istället Aaron Cross som är den som lyckas klara sig. Det är inte heller så att det handlar om enbart spioner utan även om genmanipulation.

Det är en helt okej uppföljare och det finns ett visst drag i filmen. Sedan är det liksom en bra actionfilm och Jeremy Renner är en bra skådespelare. Den replik jag minns handlar om att se kognitiv regeneration och hur det ser ut. Den blicken är bra.

lördag 13 april 2013

Inte ens det förflutna



Detta är en klassisk vem har gjort det-deckare. Det är kanske inte någon djup film men det är faktiskt ganska underhållande en stund. Det fungerar och dessutom är det lite klurigt.

Det är också otroligt många kvinnor i en och samma scen. Det är det mest positiva och att Maria Wern fungerar som deckare men det är klart. Man har ju sett några svenska deckare vid denna punkt. Men se den för jag blev lite överraskad och det är positivt.

Den här bilen är inte snygg


fredag 12 april 2013

En kaos- och dagsutmaning

Jag håller på med två utmaningar och det är både kul och lite ansträngande. Men att se en film om dagen har gett mersmak. Det finns mycket film att se. Att blogga om något annat en gång om dagen i 100 dagar och det är också svårt. Men kul.

Jesus Henry Christ



Lille Henry är född geni. Han minns allt och lär sig allt. Han har ingen pappa men en mamma och en morfar som är lite speciella. När han med morfars hjälp hittar sin ev. syster hittar han också sin pappa. Ja, Henry är ett provrörsbarn.

Alla karaktärer i den här filmen är lite speciella. Det är samtidigt ganska kul och man vill se hur det går. Det är viktigt med bra barnskådespelare och det finns i den här filmen. Det är en film värd att se för du kommer att skratta lite och kanske säga åhhh, en eller annan gång.

torsdag 11 april 2013

The Island



Det är efter jordens undergång och man kan bli belönad att komma till en bättre plats, The Island om man har tur och vinner lotteriet. I denna värld finns en nyfiken man, Lincoln som letar på insekter och hittar ingenjörerna och som ser något hemskt.

Han inser att den värld de lever i inte är som han trodde och flyr med Jordan. Nu börjar en katt- och råttalek mellan dessa två och en grupp legosoldater.

Sean Bean kan konsten att spela skurk. Det är hans grej liksom. Sedan finns Djimon Hounsou med. Bara det är en trevlig liten detalj. Den här filmen är bättre än sitt rykte. Den passar så bra in i min religionsundervisning. Att kunna diskutera kloner efter detta är inte så svårt.

Tusenskönor



Fredrika Bergman är höggravid och sover dåligt. Peder har flyttat ifrån sin fru och Alex har lite problem hemma eftersom han inte pratar med sin fru. Dessutom har gruppen fått en ny kollega i Joar. Det är kanske lite svårt att få igång gruppen men när en präst och hans fru hittas döda i sin lägenhet börjar de små grå cellerna att starta och helt plötsligt finner de alla en glädje i jobbet som inte finns i privatlivet.

Mordet är bisarrt och samtidigt får de en invandrares död att utreda. Han blev överkörd vid universitetet fast han inte gick där. De försöker få det hela att bli logiskt samt att de försöker komma i kontakt med det avlidna parets dotter.

Jag gillar både Ohlssons bok samt Mirja Turestedts uppläsning. Jag blev lite förvånad över att jag kom på hur det var. En sak förvånade mig men det hade lite med mordet att göra. Men det är en bra fortsättning och någon gång ska jag lyssna på trean. Men nu ska vi se. Detta var 1781 meter långt att läsa.

onsdag 10 april 2013

The Back-up Plan


Den dag som Zoe inseminerar sig möter hon mannen i sitt liv. Sedan följer en sorts uppvaktning baklänges. Jag kan egentligen inte säga mer för det är lite seen it before varning. Det är ett smart drag men jag tror att filmen hade behövt bättre skådespelare och kanske antydan till drama. Nja.

Min arbetsplats

Jag minns inte om ni sett den tidigare. Om inte så varsågod.



Lägg märke till de tjocka gardinerna.

tisdag 9 april 2013

Snövit och de sju dvärgarna



Detta är ursprunget till alla tecknade långfilmer. Detta är filmen som gjorde att Skönheten och odjuret blev Oscars nominerad på 1990-talet och att tecknad film nog ses av många, oavsett ålder.

Sagan om Snövit är väl inte okänd för någon. De senaste åren har hon varit stor inom film och TV. Här är hon en av de kända prinsessor som lever i Disneyworld. Det är gulligt och kanske lite gammalt men man kan ju älska dvärgarna för det.

En liten röd brandbil


måndag 8 april 2013

En annan liten brandman som räddar naturen


Race to Witch Mountain



Jag älskar originalet men mitt VHS-band dog för några år sedan så när den här kom blev jag lite glad. Jag vet inte om det är så likt originalet men det är ändå samma grund.

Det handlar om två barn/tonåringar som vill hem. Skillnaden är bara att deras hem ligger en bra bit bort i universum. Som grädden på moset så jagas de av både personer från sin hemplanet och en hemlig statlig organisation.

Är detta nytt? Nej, men det är lite gulligt om utomjordingar för människor som inte är så gamla. Det är dags att erkänna färg. Det gäller mig med.

söndag 7 april 2013

100 svenska klassiker 30-21

21. Kerstin Ekman - Händelser vid vatten
Denna bok är bra. Läs och njut.

22. Moa Martinson - Mor gifter sig
Min Moa som ska läsas och älskas av varje generation. I alla fall önskar jag att det var så.

23. Birger Sjöberg - Kvartetten som sprängdes
Den är okej men kräver sin läsare.

24. Birgitta Onsell - Efter tusen år av tystnad
Vet ej.

25. Vibeke Olsson - Molnfri bombnatt
Älskar Vibeke men den här bor oläst i min bokhylla. Borde läsa den.

26. Axel Munthe - Boken om San Michele
Jag har försökt. Jag kom inte långt.

27. Marianne Fredriksson - Den som vandrar om natten
Jag gillar Marianne men har inte läst denna.

28. Pär Lagerkvist - Dvärgen
Bra bok som bör läsas antar jag.

29. Anna-Maria Roos - Sörgården
Nej, denna har jag valt bort.

30. Ulf Lundell - Jack
Jag har försökt och försökt igen men jag kan inte läsa klart denna bok.

Body of Lies



Det sägs att det finns lögn, förbannad lögn och statistik. När jag var student av historia insåg jag att det senare är en djungel om man vill ljuga. Det är kanske därför man gömmer sanning i statistik. Ingen orkar liksom. Det finns andra lögner också. De som berättas för att man ska kunna få som man vill. De som leder till att män låses in i ett rum och blir torterade. De som gör att man inte vet vem som är ens bäste allierade.

Detta är Roger Ferris vardag. Berätta så mycket sanning att de blir fast och sedan lura dem. I alla fall för att göra Ed, chefen, glad. Jakten på terrorister är inte lätt. Det är svettigt på ett sätt som förvirrar. Jag vill egentligen gilla denna film mer men nja, den är liksom okej. Inte mer eller mindre. Ridley Scott kan inte alltid förvalta en bra berättelse där blodet inte flyter i parti och minut. Jag känner att det ligger hos honom eftersom jag känner igen fenomenet från andra filmer med andra skådespelare men samma regissör.

Den person som imponerar mest är Mark Strong. En begåvad brittisk skådespelare som här spelar jordanier. Det är lite coolt. Detta är inget att titta på när man vill se action, för denna film kräver lite eftertanke.

lördag 6 april 2013

Att släcka en brand


Limitless



Okej, ibland blir man, eller jag, perplex. I detta fall är det för att jag inte förstår riktigt vad som händer. Missförstå mig rätt. Detta är en bra film. Den är tankvärd och får mig att bli glatt överraskad ibland. Bradley Cooper är strålande som sunkig författare men lysande som den bästa versionen av sig själv.

Detta är filmen om vad du kan göra när din hjärna inte vet några gränser. Det finns ett litet piller som gör dig smart och kognitivt överlägsen. Detta piller hamnar i vår huvudpersons händer och när han tar det blir han lite av en annan person på både gott och ont.

Jag gillar den här filmen för att den just är så bra. Se den om du inte har gjort det.